Ljepota

Puf jakne modni hit sezone

Puf jakne modni hit sezone
Foto: N.N. | Puf jakne modni hit sezone

Ove sezone u zimskom ormaru puf jakna smjestila se negdje između praktičnog i modno osviještenog, što je izazvalo neočekivanu popularnost i donijelo joj mjesto na listi najpoželjnijih zimskih komada

Donedavno rezervisane za avanturiste koji i za vrijeme najhladnijih zimskih dana odvažno istražuju prirodu ili uživaju u zimskim sportovima, puf jakne su prije nekoliko godina sasvim neočekivano pronašle put od skijaške staze do modne piste.

Puf, puffer, naduvane, ma kako ih zvali, predimenzionirane jakne definitivno su dio modnih trendova 2019/2020. 

Iako donedavno na listi najomraženijih komada u modnom svijetu, ove se sezone vraćaju na velika vrata. Svojim izgledom i toplinom još neodoljivo podsjećaju na topli prekrivač, ali modni brendovi uspješno su ih transformisali uz pomoć onih najpoželjnijih trendova sezone - od raskošnih zagasitih i jarkih boja do uzoraka i nekih sasvim novih materijala koje dosad nismo viđali među puf jaknama.

Naravno, ova vrsta jakni nije novi koncept, ali ove godine veliki broj dizajnera se odlučio za baš ovu varijantu odjeće za hladne zimske dane. Ima ih u najrazličitijim varijantama, a ono u šta možete biti potpuno sigurni, ako se odlučite da nabavite neku od njih, jeste da ćete biti veoma zadovoljni kad počne da duva vjetar i temperature padnu ispod nule.

Nakon što su se puf jakne u svom najluksuznijem izdanju istakle u kolekcijama prestižnih modnih kuća i dizajnera, bilo je jasno da će s prvim hladnim danima ovaj trend zaživjeti i u uličnoj modi. Ove sezone, u zimskom ormaru puf jakna smjestila se negdje između praktičnog i modno osviještenog, što je izazvalo neočekivanu popularnost i donijelo joj mjesto na listi najpoželjnijih zimskih komada.

Kako nositi puf jaknu?

Uz ležerni izgled u kojem ćete trendi model puf jakne prebaciti preko kombinacije framerki, pletiva i toplih čizmama, puf jakna istaknuće se kao neočekivani odabir koji ćete odvažno spojiti s elegantnijim modelima kako biste stvorili savršenu harmoniju sofisticiranosti klasika i modernog modela s ležernim, sportskim prizvukom.

I za vrijeme večernjih izlazaka preskočićete smrzavanje u tankom trendi kaputu i utopliti se puf jaknom. Iako u teoriji vrlo neobičan odabir, puf jakna s večernjim kombinacijama slagaće se bolje i lakše od vaših očekivanja, a u kombinaciji s elegancijom svečanih komada još jednom će potvrditi da se u modnom svijetu suprotnosti privlače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije