Ljepota

Puf rukavi modni imperativ ove jeseni

Puf rukavi modni imperativ ove jeseni
Foto: Ilustracija | Puf rukavi modni imperativ ove jeseni

Jesenje kolekcije velikih modnih brendova donose jedan romantičan i ženstven detalj - naglašene puf rukave, onakve kakve su dame posebno rado nosile osamdesetih godina. Prodavnice garderobe već su preplavile bluze, traper košulje, majice i haljine s puf rukavima.

Puf rukavi su detalj koji može učiniti da svaka vaša odjevna kombinacija bude primijećena, gdje god da se nalazite. Njihov preuveličani dizajn datira iz 1890. godine, dok je vrhunac popularnosti dostigao tek 1930. godine, kada ga je svaka imućna dama morala imati u svom stajlingu. Ali, ovaj modni trend svoj vrhunac dostigao je osamdesetih godina kada su puf rukavi bili apsolutni hit - takva vrsta naglašenih rukava pojavila se u vrijeme kada su žene muškarcima htjele putem modnih komada poslati poruku da su jednako snažne i sposobne kao i oni.

Grejs Džons, Madona, princeza Dajana, Sindi Kraford, neke su od predvodnica ovog modnog stila iz tog doba. Osamdesetih godina naglasak je bio na što većem, šarenijem i upečatljivijem rukavu, a danas su dizajneri uzeli glavne okosnice ove modne decenije i prilagodili ga savremenoj sceni.

Mark Džejkobs, Iv Sen Loran i  Aleksandar Mekvin samo su neka od poznatih dizajnerskih imena koja su na pisti donijela nove komade inspirisane retro modom. Svjetske influenserke već su prigrlile ovaj trend, a vole ga i slavne dame poput Kejt Blanšet, Margo Robi, Kendal Džener i Emili Ratajkovski.

Od onih ekstremnih pa do manje upečatljivih, sigurno je da će naglašeni rukavi nositi cijelu modnu kombinaciju ove jeseni. Ostatak autfita zato je najbolje prilagoditi i svesti na minimum, pa na primjer jednu upečatljiivu bluzu nosite uz jednostavne traperice ili haljinu s puf rukavima kombinujte uz minimalističke modne dodatke.

Haljine, majice i bluze s puf rukavima daju posebnu notu bilo kojem stajlingu i akcentuju ruke ili dio oko vrata, ako su u pitanju modeli koji otkrivaju ramena - najsenzualniji dio ženskog tijela. Odlično izgledaju uz pruge ili nezaobilazni cvjetni dezen, ali i u toplim jesenjim pastelnim bojama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije