Ljepota

Ravne cipele za bezbrižnu jesen

Ravne cipele za bezbrižnu jesen
Foto: N.N. | Ravne cipele za bezbrižnu jesen

Kišni dani već su donijeli i kombinacije odjeće za jesen pa tako ljubitelji mode već proučavaju trendove koje ćemo usvojiti u jesenjoj sezoni koja je pred nama.

Tokom toplih dana oslonićemo se na moderne mokasine i baletanke, a kako dani postaju hladniji biramo čizme koje će upotpuniti naše moderne odjevne kombinacije.

Ravne cipele za novu sezonu

Od udobnih patika koje donose dozu ležernosti elegantnoj odjeći, preći ćemo na ravne cipele, koje će u zavisnosti od oblika i materijala od kojeg su napravljene takođe transformisati odjevne kombinacije pripremljene za dane jeseni. Svaki model cipela donosi novi karakter našim omiljenim komadima i kombinacijama. Između najudobnijih i najelegantnijih modela jesenje obuće smjestile su se ravne cipele.

Jednostavne i praktične, ravne cipele donose neodoljivi spoj udobnosti i elegantnog izgleda koji će biti naš favorit za jesenje kombinacije, kako one ležerne, tako i one poslovne.

Kako u cipelama nerijetko provodimo cijele dane, udobnost je važan faktor u odabiru onog savršenog para. Upravo je udobnost razlog zbog kojeg ćemo posegnuti za ravnim cipelama. Prve jesenje kolekcije već su donijele bezbroj odličnih ravnih modela, jednako elegantnih koliko i udobnih i praktičnih - od šarmantnih baletanki i cool oxfordica do klasičnih loaferica i trendi modela ukrašenih životinjskim uzorkom koji će biti najefektniji izbor ove sezone.

O popularnosti i neodoljivom spoju elegancije i udobnosti koja ih krasi govore i prve jesenje kolekcije: od high enda do high streeta, ravne cipele svoje su mjesto pronašle u baš svakoj.

Ravne cipele ove jeseni dolaze u neutralnim tonovima poput crne, smeđe i tamnoplave.

Mokasine

Unazad nekoliko sezona svjedočimo velikoj popularnosti mokasinki, tačnije njihovih osvježenih verzija kakvima i ove sezone ne oskudijeva dizajnerska ponuda. Konkretno govoreći, ove sezone glavnu riječ imaju dvije verzije ove klasične obuće: ravne s debelom potplatom te visoke verzije s platforma petom kakve su na pisti predstavili "Versace" i "Tod's".

Takozvani preppy chic odijevanja jedan je od velikih nadolazećih trendova, a najbolje se slaže upravo s mokasinama.

Zasad ćemo, naravno, i dalje nositi laganu ljetnu odeću jer nas visoke temperature neće uskoro napustiti.

Interesovanje je najviše usmjereno na ravne cipele koje kombinuju udobnost i stil i koje će se nositi u šetnju, izlazak, kafe ili kancelariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije