Ljepota

Revija na Mont Everestu oborila Ginisov rekord

Revija na Mont Everestu oborila Ginisov rekord
Foto: N.N. | Revija na Mont Everestu oborila Ginisov rekord

Modna revija na Mont Everestu organizovana krajem prošlog mjeseca postavila je novi Ginisov rekord za reviju održanu na najvećoj nadmorskoj visini.

Naime, osamnaestoro modela profesionalno je iznijelo reviju "Mont Everest Fashion Runway" na čak 5.643 metra nadmorske visine.

Reviju kakva se ne viđa svaki dan imalo je uživo priliku da vidi svega 20 odabranih gostiju, zbog klimatskih uslova i nadmorske visine koji iziskuju više od dobrog zdravstvenog stanja.

Mnogi učesnici su odustajali vremenom - čak ni svakodnevno vježbanje i zdrava ishrana, kakve iziskuje život profesionalnih manekena, nisu dovoljni. Ovakav podvig zahtijevao je posebne psihofizičke pripreme.

Među osamnaestoro odabranih koji su nosili ovu reviju našao se i dvadesetosmogodišnji Alesandro Eger, model srpsko-italijanskog porijekla.

"Bez discipline bih se sigurno vratio kući, kao i veliki dio ekipe, i to već prvog dana. Posebno u momentima gdje ključnu ulogu igra psihologija - disciplina me je uvijek spasavala", ispričao je Alesandro nakon revije.

Poseban režim ishrane, unos određene količine vode, ponašanje u skladu sa savjetima lokalnih vodiča i svakodnevna borba sa neumoljivom hladnoćom i samim sobom izazov je koji je s Alesandrom hrabro dijelila njegova devojka Madelina Doroftei, takođe top model.

Njih dvoje su povremeno tokom priprema osjetili napor kakav zadaju ekstremni uslovi, ali su sve brzo prebrodili zahvaljujući strogom pridržavanju pravila i posebnoj fizičkoj pripremi, koja je podrazumijevala, između ostalog, i krio-terapiju.

"Mnogi su se žalili na mučninu zbog istih obroka koji se jedu svakodnevno - ali ako ideš u osvajanje ovakve planine, moraš da ispoštuješ 'Himalayan rules'", rekao je, između ostalog, Alesandro.

Zima zbog uslova nije omiljeno doba za turiste, a zbog toga što nema gužve, pogled je ljepši i više se uživa u prirodi.

Ovom revijom pokušano je skretanje pažnje na važnost čistog vazduha i prirode, a ideja je bila podržati koncept održive mode i upozoriti na klimatske promjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije