Ljepota

Revolucionarni proizvodi za kosu na našem tržištu

Revolucionarni proizvodi za kosu na našem tržištu
Foto: N.N. | Revolucionarni proizvodi za kosu na našem tržištu

Svjetsko tržište obiluje proizvodima za njegu i zaštitu kose. Na dnevnoj bazi se pojavljuju nove formule i recepture, koje obećavaju bujnu i zdravu kosu.

Međutim, dvije žene - Gloria Galić Volarić, vlasnica brenda Prirodna kozmetika Gloria i Marina Spasojević, poznatija kao clean beauty blogerica Dia Mara - osjetile su potrebu da se po pitanju njege kose nešto suštinski mijenja.

Dakle, ne samo receptura proizvoda, nego kompletan pristup njegovom osmišljavanju i izradi. Udruživši svoje iskustvo, znanje, kreativnu viziju i ljubav, njih dvije su uspjele kreirati novu generaciju prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose, baziranu na revolucionarnom pristupu u rješavanju problema s kosom koje imaju mnoge savremene žene, ali ništa manje ni muškarci.

Naravno, kako smo i navikli od prirodne kozmetike Gloria, učinkovitost novog pristupa ponovo je bazirana na snazi prirode i jedinstvenoj recepturi ljekovitih biljnih sastojaka, ali uz jedan, na prvi pogled, neočekivan dodatak - murumuru maslac.

On se dobiva od istoimene palme, koja uspijeva u iznimno vlažnim predjelima kišovitih šuma Amazonije.

Takvo njegovo porijeklo najbolje objašnjava visoki nivo hidratacije koji je murumuru maslac u stanju donijeti vašoj kosi.

U holističkom pristupu ljudskom zdravlju postoji čuvena izreka: slično se sličnim liječi. Priroda kao da se poigrava s nama, često dajući biljkama “čovjekolika“ svojstva i “crtajući“, u svojoj razigranosti, rješenja za sve naše probleme.

U tom smislu dovoljno je samo da malo bolje pogledate krošnju murumuru palme. Vidjet ćete ništa drugo nego bujnu kosu. Nije ni čudo da je ova jedinstvena biljka tako svježa i bujna, ako imamo na umu i činjenicu da njenu stabljiku štiti posebna ovojnica koja sprječava sve štetne vanjske uticaje. Istu tu osobinu ima i murumuru maslac u dodiru sa našom kosom.

Na vlasima ostavlja ovojnicu koja kao da je napravljena od silikona, a pritom je potpuno prirodna, čista i sigurna.

Logično je, dakle, da je čudesni murumuru maslac, sa svim svojim učinkovitim i ljekovitim svojstvima, Gloriji i Dia Mari poslužio kao inspiracija za kreiranje potpuno novih proizvoda, s ciljem da, možemo reći, holistički odgovore na široki spektar izazova vezanih za njegu i zaštitu kose.

Dva proizvoda - Maska za obnovu kose i Serum za jačanje kose – rezultat su ove saradnje, brižno pohranjen u pakovanjima nove generacije prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose. Proizvode možete pronaći na policama svih DM trgovina širom BiH, a za online narudžbe na www.prirodna.com.

Zahvaljujući iznimno učinkovitim svojstvima murumuru maslaca, u kombinaciji sa ostalim ljekovitim sastojcima, ne morate više čekati povremene posjete salonima kako bi i vaša kosa imala taj glamurozni efekat kojim su se do sada mogle pohvaliti samo filmske dive. Ova dva proizvoda imaju snagu da u potpunosti preporode vašu kosu. Osim toga, zbog njihovih sastojaka, svaki ulazak u kupaonicu će vas dovesti u aromaterapijski dodir sa egzotičnim mjestima planete, od kišnih šuma Amazonije do toplih prostranstava sjeverne Afrike.

Kosa je jedan od važnijih sastavnih dijelova našeg vizuelnog identiteta, pa je vrlo važno brinuti o njenoj ljepoti. Međutim, dok se stilovi naše kose mogu svakodnevno mijenjati, baš kao i naše raspoloženje, jedina konstanta je zdravlje. Upravo za to se brinu vrhunski eksperti kozmetičke industrije, koji su u stanju stručno i odgovorno zadovoljiti potrebe za zdravom i njegovanom kosom. Srećom, takve imamo i u našoj državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije