Ljepota

Riješavamo dilemu: Kakva šminka je prikladna za vjenčanja

Riješavamo dilemu: Kakva šminka je prikladna za vjenčanja
Foto: Pixnio | Riješavamo dilemu: Kakva šminka je prikladna za vjenčanja

​Sezona vjenčanja i proslava je počela, a sa njom i dileme šta obući ali i kako se našminkati ako ste među zvanicama. Možda bi buntovnica u vama posegla za šljokicama, jarkim nijansama sjenki i rumenila, ali nepisana pravila kažu da ovakve prilike zahtjevaju diskretnije nijanse uz umjerenost. Da li se sa tim slažu i šminkeri pitali smo Nenu Ilić, jednu od najpoznatijih srpskih šminkerki.

"Koliku pažnju poklanjam šminkanju mlade, toliku posvećujem kumama, mamama i ostalim gosćama jer i one treba da zablistaju! Odluka kakva je šminka odgovarajuća zavisi od odjevne kombinacije, ali i senzibiliteta osobe koju šminkam jer mi često dolaze i one koje se uopšte ne šminkaju ili ne vole previše proizvoda na svom licu. Ono što je najbitnije jeste da šminka bude postojana kako bi izdržala cijeli dan."

Sa mekim, "nude" tonovima se izgleda ne može pogriješiti. Ova šminka podrazumijeva neutralne sjenke za oči, ruževe i sjajeve u nijansama nalik prirodnoj boji usana, blagim rumenilima u nježnim tonovima i vještom sijenčenju. Lice će izgledati svježe i njegovano, a takva šminka dobro će se uklapati sa bilo kojom odjevnom kombinacijom.

Kako Nena napominje, najvažniji korak jeste nanošenje pudera:

"Da bi ten izgledao savršeno, najbitnije je da se puder dozira i nanosi sloj po sloj, a sve u zavisnosti od tipa kože. Važna je i priprema za šminkanje: suva koža lica će zahtjevati bogatu hidratantnu kremu, dok će se na masnu stavljati određeni prajmeri koji će spriječiti da se lice sija. Moj savjet je i da izaberete vodootpornu maskaru, krejon i dugotrajni ajlajner, kao i bazu koja će pomoći da senka dugo stoji na kapcima."

Elegantna tašnica koju budete ponijeli možda neće biti velika, ali će u nju morati da stane par proizvoda koji će vam pomoći da šminku cijeli dan držite "pod kontrolom".

"Ako imate kožu sklonu prosijavanju, neophodno je da sa sobom poneste puder u kamenu koji sadrži sunđer radi lakšeg nanošenja. Ako je u pitanju koža koja ne prosijava, onda su dovoljne i takozvane blot maramice. Karmin ili sjaj su obavezni jer će, zbog hrane i pića, zahtjevati češće nanonošenje" savetuje Nena Ilić, a prenosi "Ona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije