Ljepota

Pratite nas na Google news

Riješite se neprijatnog mirisa cipela

Riješite se neprijatnog mirisa cipela
Foto: Pixabay | Riješite se neprijatnog mirisa cipela
N.N.

Ma koliko vodili računa o higijeni nogu i obuće, ponekad jednostavno dođe do razvoja bakterija, a samim tim i do pojave neprijatnog mirisa. Neprijatan miris cipela može dovesti do osjećaja stida i nelagodnosti, posebno onda kada se nalazite u društvu drugih ljudi, a potrebno je da se izujete. Tek tada sjetićete se da svoje cipele niste luftirali danima, a zna se šta to znači.

Zbog čega obuća ima neprijatan miris? Kao i ostatak tijela, i noge se znoje. Znoj sam po sebi nema miris, ali kada se pojave bakterije koje se njim hrane, stvara se kiselina koju karakteriše izuzetno neprijatan miris.

Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako biste izbjegli navedeni problem:

– Birajte kožnu obuću u kojoj se noge manje znoje i u kojoj vaša koža može da diše. Adekvatna cirkulacija vazduha spriječiće stvaranje mikroorganizama koji dovode do neprijatnog mirisa. Vjerovatno ste već primjetili da se obuća od vještačkih materijala znatno brže umiriše nego ona koja je napravljena od kože ili platna, pa kada sledeći put krenete u kupovinu, imajte i to u vidu.

– Kad god možete, opredijelite se za nošenje otvorene obuće. Ljeti što češće nosite sandale jer će se stopala izložena vazduhu manje znojiti, a brže sušiti. Vlažna sredina idealna je za razmnožavanje bakterija, a to je upravo ono što nastojite da izbjegnete.

Spriječite neprijatan miris cipela

– Prije nego što odložite obuću u cipelar, uvjerite se u to da je suva. Patike u kojima su se noge znojile tokom treninga nikako nemojte sklanjati u cipelarn dok su vlažne.

– Bez obzira na to što žurite i želite da što prije izađete iz stana, nikada nemojte obuvati obuću ako su vam noge znojave. Trenutna ušteda vremena kasnije će vas mnogo više koštati. Prije obuvanja, operite svoja stopala antibakterijskim sapunom i dobro ih osušite peškirom. I sami znate da je daleko lakše osloboditi se neprijatnog mirisa nogu, nego cipela.

(Lepotaizdravlje.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije