Ljepota

Romantično pletivo donosi dašak proljeća u vaše ormare

Romantično pletivo donosi dašak proljeća u vaše ormare
Foto: N.N. | Romantično pletivo donosi dašak proljeća u vaše ormare

Ako ste mislili kako pletivo iz ovih zimskih dana ostavljamo za sobom kada zakoračimo u proljećnu sezonu, to je samo djelimično istina.

Sigurno je da ćemo one najkonkretnije, debele vunene džempere ostaviti na dno ormara do iduće hladnije sezone, ali tako ćemo napraviti mjesto za sve ono divno proljećno pletivo čije vrijeme tek dolazi.

Iako se u periodu hladnijih dana najčešće okrećemo toplini omiljenih vunenih džempera, ne ostavljamo ih za sobom ni kada zakoračimo u topliju sezonu. Oni se i dalje zadržavaju kao odjevni must have u nešto romantičnijim, laganijim i finijim tkanjima, posebno kao opcija za prohladna jutra i večeri.

A svoj stilski izražaj u toplim danima pred nama moći ćete uljepšati odabirom palete i dezena koji prirodno dolaze s novom cvjetnom sezonom. Jarke ili pastelne nijanse boja poput roze, zelene, žute i narandžaste su najupečatljiviji ovogodišnji trend koji njeguju zaljubljenice u modu, a pored color block popularnog načina oblačenja, i floralni motivi daju proljećnim kombinacijama zanimljiv modni zaokret.

Prilagoditi ga možete na način da birate tanje i finije pletivo, koje vas neće toliko opterećivati poput debele vune i moći ćete se nesmetano kretati u njemu, bez osjećaja težine ili vrućine. S modelima proljećnog pletiva čak se možete poigrati osmišljavajući slojevite odjevne kombinacije u kojima će tanki, šupljikavi ili kratki džemper biti jedan od spomenutih slojeva. Ispod njega moći ćete obući košulju ili topić, a preko njega trendi blejzer oversized kroja ili tanji kaput. Ideja za kombinacije s proljećnim pletivom ima mnogo.

S pletenim komadima nema puno problema kada je ostatak odjevne kombinacije u pitanju, lako se uklapa u svaki i stil, a jedina odluka koja ostaje je za koji model i boju pletenog kardigana ili džempera se odlučiti.

Instagram trendseterke ga najčešće kombinuju s farmerkama, a vješto se poigravaju i drugim stilskim odabirima poput suknja-džemper, džemper-sako i pleteni top-haljina modnim kombinacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije