Ljepota

Sako od tvida zvijezda proljećne modne sezone

Sako od tvida zvijezda proljećne modne sezone
Foto: N.N. | Sako od tvida zvijezda proljećne modne sezone

Kultni "Chanelov" sako od tvida dio je modnog svijeta od pedesetih, a iako predstavlja bezvremenski klasik, u predstojećoj proljećnoj sezoni u modu će se vratiti na velika vrata - sakoe od tvida naredih mjeseci viđaćemo posvuda, a upravo zahvaljujući njima svaka odjevna kombinacija poprimiće ženstven i elegantan izgled.

Kada je slavna Koko Šanel dizajnirala kultni sako od tvida željela je ženama obezbijediti odijela u kojima se osjećaju ugodno, ali koja i dalje ističu njihovu ženstvenost. Sedamdeset godina kasnije sako od tvida, gornji dio kultnog odijela, jednako je popularan kao i tada i to ne isključivo zahvaljujući "Chanelu".

Sako od tvida doživio je brojne redizajne i osvježene izglede u novim materijalima, bojama i krojevima, posebno pod dizajnerskom palicom Karla Lagerfelda. Nosiv kao jakna za toplijih dana ili pak kao sako ispod toplog kaputa, ovaj modni komad je jedan od onih u koji se isplati uložiti.

U skladu s cikličnom prirodom modne industrije tvid se uvijek i iznova odvažno uklapa u trendove predstojećih sezona. Elegancija i profinjenost tkanja čine ovaj uzorak idealnim za kombinovanje bez sezonskog predznaka, te ga uglavnom pronalazimo na suknjama, kaputima i sakoima. Posebnu popularnost u proljeće zauzima, naravno, sako od tvida.

A klasična varijanta od prošaranog tvida i dalje je jedan od najpopularnijih modela. Brojni modni influenseri nisu odoljeli četvrtasto krojenim modelima, uglavnom bez kragne i sa džepovima, što nije iznenađujuće, jer sako od tvida zadivljuje svojom jednostavnom elegancijom i predstavlja zaista bezvremenski klasik nosiv u svim prilima.

Osim raznolikih mogućnosti nošenja s omiljenim artiklima proljećne garderobe, ovaj komad danas viđamo u brojnim uzorcima, kao što su pepito ili riblja kost, a naići ćete i na razigrane varijante u vibrantnim bojama protkane svjetlucavim koncem.

Bilo za elegantni večernji izlazak, popodnevnu kafu s prijateljicama, odlazak na posao, ovaj modni komad "podiže" svaku odjevnu kombinaciju - kombinovati ga možete s haljinom, kožnim hlačama i kratkim topom za večer ili farmerkama i bijelom majicom za dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije