Ljepota

Savjeti vizažista: Mali trikovi za prirodan make-up look

Savjeti vizažista: Mali trikovi za prirodan make-up look
Foto: N.N. | Savjeti vizažista: Mali trikovi za prirodan make-up look

Njegovano, skladno našminkano lice uvijek je u trendu. Ipak, brojna make-up pravila nije uvijek lako ispoštovati, jer zahtijevaju umjerenost i vještinu koja se ne stiče preko noći.

Kako bi damama pomogli da bez mnogo muke izgledaju prirodno i svježe, vizažisti su otkrili nekoliko jednostavnih trikova.

BB krema umjesto pudera

Tečni puderi i puderi u kamenu koji imaju izuzetno jako prikrivanje stvaraju izgled maske na licu, osjećaj težine i tokom dana ulaze u pore. Sve dame su bar jednom imale iskustvo da podloga ujutro izgleda savršeno i postojano, ali tokom dana potpuno sklizne s lica. Tonirane kreme prekrivaju nepravilnosti, ali ne stvaraju osjećaj težine i hidratizuju kožu. Stručnjaci savjetuju korištenje ovih krema umjesto pudera u dnevnoj varijanti, a u večernjoj, ukoliko su na licu izražene neopravilnosti, dozvoljeni su i puderi.

Prvo našminkajte oči

Kada pažnju prvo posvetimo očima i naglasimo ih maskarom i laganim sjenilom, neće biti potrebe za nanošenjem pudera ili drugih teških proizvoda za lice. Dovoljno je da nanesete ajlajner i dobru maskaru i oči će postati mnogo istaknutije i ljepše. Sjenila nisu obavezna, ali u umjerenoj količini mogu dodatno osvježiti kapke.

Oprezno s olovkom za obrve

Obrve mogu potpuno promijeniti izgled i oblik lica. Pravilno oblikovanje i njega obrva važni su za svaki make-up look. Važno je odabrati dobru olovku za obrve koja ima četkicu za oblikovanje dlačica. Uvijek birajte olovku za nijansu svjetliju od boje prirodnih obrva kako bi izbjegli neprirodan izgled. Takođe, ne iscrtavajte cijele obrve nego samo lagano popunite praznine.

Ruž natapkajte

Uz prirodan izgled idu nježne, lagane nijanse ruža za usne. Izbjegavate mat varijante koje ulaze u pore usana i izgledaju teško i suvo. Ruž nanosite tapkanjem, a ne linijski u jednom potezu. Jako važno je izabrati dobar ruž koji će trajati cijeli dan jer ponovno nanošenje može izgledati neuredno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije