Ljepota

Serija "Bridgerton" svijet uvukla u modni trend iz 19. vijeka

Serija "Bridgerton" svijet uvukla u modni trend iz 19. vijeka
Foto: N.N. | Serija "Bridgerton" svijet uvukla u modni trend iz 19. vijeka

Ljubav nikad ne igra po pravilima, rečenica je iz trejlera koji najavljuje drugu sezonu popularne serije "Bridgerton" od 25. marta, koja će biti emitovana na streaming servisu "Netflix".

Osim starih, nova sezona će predstaviti i brojne nove likove i uzbudljive ličnosti koje će dodatno začiniti radnju serije, a zavodljiva priča koja je smještena u rani 19. vijek i dalje kombinuje erotiku, melodramu, elemente sapunice i odličnu produkciju.

Podsjetimo, riječ je o seriji temeljenoj na serijalu romana "Bridgerton", koji se sastoji od osam knjiga, a čija je autorka kraljica ljubavnih romana Džulija Kvin.

Dvorske spletke, romanse te prikazivanje aristokratskog života najvišeg sloja britanskog društva tog doba privukli su milione gledalaca pred TV ekrane, a nova sezona će predstaviti pet dosad neviđenih velikih i bitnih likova. Iako još nije poznato koja će konkretno biti njihova uloga u ovoj seriji, znamo da će Simon Ešli glumiti Kejt, simpatiju Entonija Bridžertona, i biti glavni lik, Čaritra Čandran će se pojaviti kao njena sestra Edvina, a Šeli Kon gledaćemo u ulozi njihove majke.

Diktiranje modnih trendova

Pored buđenja stare opsesije i novog kostimografskog uticaja na trendove, fantastični "Bridgerton" svijet oživljen je pop-up trgovinom u Njujorku i limitiranom kolekcijom cipela koja je sveopštu histeriju izazvanu serijom podigla na još viši nivo.

Šonda Rajms, izvršna producentkinja serije, znala je da moda ovog čarobnog svijeta drži seriju na pijedestalu i lično je jedva čekala da vidi kako će je fanovi primijeniti na svoje stilove. Kolekciju u pop-up trgovini čine ženski, muški i dječji modni, kućni i beauty dodaci, ali najviše pažnje privukla je kolekcija cipela koju potpisuje brend "Malone Souliers".

Meri Alis Malone dizajnirala je 14 pari cipela, kao i aksesoare, a inspirisana je bila najistaknutijim outfitima u seriji i time ovaj svijet iz mašte, makar za nijansu, približila stvarnosti. Maloneova je i sama veliki fan serije pa se rado prihvatila ovog projekta, a iako je poznata po jednostavnom, savremenom pristupu dizajnu obuće, u ovom slučaju poigrala se ružama, perjem i bojama i napravila sjajan posao. Dobra vijest je da je - ako razmišljate da u novim cipelama trknete u susret novoj sezoni - kolekcija je na njenom sajtu već dostupna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije