Ljepota

Šešir, najšarmantniji modni dodatak

Šešir, najšarmantniji modni dodatak
Foto: N.N. | Šešir, najšarmantniji modni dodatak

U naše ormare ljeto donosi prozračnu jednostavnost, ali i nevjerovatnu raskoš silueta, uzoraka i boja, koja svaki komad pretvara u razigrane ljetne favorite. Kako bi svaku ljetnu kombinaciju učinili još posebnijom i drugačijom, ljetni trendovi istakli su i mnoštvo novih modnih dodataka, među kojima su kao glavna zvijezda zasjali slamnati šeširi.

Savršen ljetni modni dodatak

Istovremeno šarmantni i praktični, slamnati šeširi u naš ljetni look unose kako dašak glamura, tako i zaštitu od jakih sunčevih zraka. Od jednostavnih fedora savršenih za ležerne kombinacije do modela s istaknutim raskošnim obodom koji izležavanju na plaži donose dozu glamura, high street brendovi ni ove godine nisu izostavili slamnate šešire kao jedan od zaštitnih znakova ljeta.

Nova topla sezona donijela je i nove trendove, kojima je ove godine ukrasila i jednostavnost slamnatih šešira.

Uz klasične detalje poput crne marame ili ženstvene mašne, ove sezone slamnate šešire krase duhovite poruke kakve smo navikli viđati na bijelim majicama ispisane na obodu, nove boje među kojima ćete sada lakše nego ikad pronaći onaj savršeni model za svoju garderobu te različita širina oboda koju ćete birati prema nivou dramatičnosti koji volite u svojim ljetnim kombinacijama.

Praktična uloga

Kako su slamnati šeširi davno prerasli svoju praktičnu ulogu, ovog ljeta šešire osim kao vizuelno najefektniju zaštitu od sunca, iskoristite kao modni dodatak s daškom francuske rivijere, koji će upotpuniti ne samo ležerne kombinacije za plažu ili za istraživanje novih gradova, već i elegantne večernje kombinacije.

Prozračni su i lagani pa se pod njima nećete znojiti, a njihov obod vas štiti od znatiželjnih pogleda i sunca. Odlični su za šetnje na moru ili za odlazak na ljetni koncert.

Savršeno će zamaskirati vašu lošu frizuru taj dan ili ako želite izgledati slatko na fotki koju ćete objaviti na društvenim mrežama - samo nabacite slamnati šešir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije