Ljepota

Sjajna kosa i na minusu

Sjajna kosa i na minusu
Foto: N.N. | Sjajna kosa i na minusu

Niske temperature, snijeg, vjetar i mraz faktori su koji utiču na to da se naša kosa tokom zime više oštećuje i gubi sjaj.

Zbog toga je neophodno da njenu njegu prilagodite novim vremenskim uslovima kako bi ostala zdrava i jaka.

Kosu je zimi potrebno njegovati s više brige i proizvoda nego inače.

Ovo su savjeti frizera kako da najbolje zaštite svoju kosu, ali i da je njegujete tokom hladnih dana.

Ne pretjerujte s pranjem 

Preporučuje se da se kosa ne pere često, ne više od dva do tri puta nedjeljno. To će spriječiti da se kosa pretjerano isušuje. Vrijeme je da uložite u šampon s hidrirajućim efektom. U svoju redovnu rutinu uvedite korištenje regeneratora, kao i hranjive maske koja će jačati kosu.

Dobro osušite kosu 

Vlažna kosa na hladnoći ne samo da je štetna za vaše zdravlje, već i za ljepotu vaše kose. Ova kombinacija šteti kvalitetu vlasi, kosu čini slabijom i sklonijom pucanju i oštećenju, i zbog toga odvojite više vremena za njeno sušenje i prije nego što izađete dobro provjerite da je potpuno suva.

Ne zaboravite na frizera 

Redovna šišanja su odličan način da održavate svoju kosu zdravom tokom zime. Skraćujte krajeve svakih šest do osam nedjelja.

Blago skraćivanje krajeva pomaže da se izbjegnu suvi i rascvjetali krajevi.

Dubinska ishrana 

Dubinsko hranjenje kose možete uraditi u nekom profesionalnom salonu. Ako niste u mogućnosti da idete u salone, probajte sa domaćim maskama. Topla maska od kokosovog ulja odlična je za vraćanje sjaja kosi, ali i kućni tretman od žumanceta, maslinovog ulja i avokada je odličan.

Nosite kapu i šal

Fizička zaštita kose je takođe izuzetno bitna, jer je i zimi UV zračenje iste jačine kao i ljeti. Kapom ćete zaštititi tjeme glave, a šalom vrhove, uz to ubacite kosu u jaknu. Koliko god vam se više sviđalo da vam je kosa puštena, ipak je bolje da ostane skrivena od negativnih spoljnih uticaja.

Prave frizure za zimu 

Birajte frizure kojima nećete ostavljati kosu puštenom kako biste spriječili njeno opadanje. Najbolje su pletenice, jer neće jako stegnuti kosu i možete je lako sakriti pod šal. Ako imate kovrdžavu kosu koju stalno peglate, svedite to na minimum. Ispeglana i kosa agresivno tretirana toplotom je osjetljivija nego obično i samim tim sklonija oštećenju na hladnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije