Ljepota

Pratite nas na Google news

Skinimalizam, beauty trend za 2021. godinu

Skinimalizam, beauty trend za 2021. godinu
Foto: Image by Alexandr Ivanov from Pixabay | Skinimalizam, beauty trend za 2021. godinu
N.N.

Vjerujete li da je kožu moguće njegovati sa samo tri kozmetička proizvoda? Dermatolozi tvrde da je moguće i predlažu novi trend ljepote za 2021. godinu - skinimalizam. Jedno je sigurno, u godini pred nama svi će zagovarati minimalizam u njegovanju kože.

S početkom nove godine skloni smo velikim spremanjima - uređujemo domove, ladice, pa čak i torbice. Ipak, police u kupatilu su vrlo često i dalje pretrpane. Jer, kako bez svih tih kozmetičkih proizvoda? Jedna krema za dan, jedna za noć, ona za usne i ona za područje oko očiju. Jedna protiv bora i ona koja hidrira, a gdje je još njega tijela?

Njega kože lica je neophodna, ali previše kozmetičkih sredstava i šminke može izazvati kontraefekt. Zato se vraćamo na ono što se zove osnovna njega kože.

ŠTA JE SKINIMALIZAM?

Skinimalizam je ništa drugo nego minimalizam u njegovanju kože i rutini šminkanja. Dnevna rutina njege treba da sadrži samo osnovne korake koji će dozvoliti vašoj koži da prirodno zablista. To znači da nema ni prikrivanja takozvanih nedostataka. Skinimalizam bi, kažu dermatolozi, trebalo da uštedi i vrijeme i novac.

Rješenje je, osim ako vaša koža zaista ima neki teži dermatološki problem, pojednostavljena verzija dosadašnje dnevne rutine. Korištenje krema s višestrukim djelovanjem takođe je poželjno.

Dakle, ne morate se odreći baš svih omiljenih kozmetičkih preparata.

OSNOVNA NJEGA KOŽE

Osnovna njega kože bazira se na tri koraka. Prvi je korak, naravno, čišćenje lica. Drugi je baziran na održavanju vlažnosti kože lica kako ne biste prijevremeno dobili bore. Treći korak je zaštita kože od UV zračenja.

Da biste ovo ostvarili potrebna su vam tri kvalitetna preparata: preparat za čišćenje lica, hidratantna krema, krema za sunčanje (prilagođena koži lica).

Ne morate na ovome završiti listu, nego možete dodati proizvode koji odgovaraju vašim specifičnim potrebama. Neko će koristiti kremu protiv bora, nekome je potrebna krema za područje oko očiju, neko se bori s aknama…

"Ideja koja stoji iza ovog specifičnog minimalizma je da se koristi najmanji mogući broj sredstava, a da se postigne rezultat", kažu dermatolizi te preporučuju da se ovoj rutini doda i antioksidativni serum jer on se bori protiv slobodnih radikala.

KAKO SE ŠMINKATI?

Kad je šminka u pitanju, skinimalizam preporučuje prirodan izgled.

Dakle, ako se niste uvještile u konturisanju, ne trebate očajavati - šminka zvana podloga, maskara, rumenilo i sjaj za usne napokon je trend ljepote.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije