Ljepota

Šminkom prikrijte znakove alergije

Šminkom prikrijte znakove alergije
Foto: N.N. | Šminkom prikrijte znakove alergije

Promjena godišnjih doba ili uopšteno vremenskih prilika može biti veoma stresan period za vaš organizam. Međutim, nekoliko make-up savjeta može vam pomoći da sakrijete znakove alergijskih reakcija. Može se sa sigurnošću reći da su alergije najčešće u proljeće, ali je i jesen godišnje doba koje vam može upriličiti mnoge neprijatnosti. Srećom, postoje neki jednostavni make-up savjeti koji vam mogu pomoći kad krenete na posao da sakrijete vanjske manifestacije alergije.

Koristite vodootpornu maskaru

Suzne oči mogu dovesti do neugodne situacije da vam se maskara u vrlo kratkom periodu slije s trepavica na obraze. Pređite na vodootpornu formulu ako želite nositi maskaru bez neugodnosti.

Izbjegavajte šljokice

Ako ste skloni iritaciji očiju, držite se šminke bez šljokica (provjerite etiketu) ili bilo kakvih vidljivih glatkih čestica. Takva šminka privlači pažnju na vaše iritirane oči. Šljokice kao čvrste supstance nisu toksične, ali pojedine varijante koje se koriste u kozmetičkim preparatima mogu izazvati iritaciju očiju i probleme s disanjem, naročito ako već bolujete od alergija. Držite se neutralne mat sjene za oči.

Manje je više

Ako imate rumene obraze, vaša prva pomisao jeste da na tu zonu treba da stavite što više pudera. Međutim, ne radite to. Uzmite manju količinu pudera i laganim pokretima rukom utrljajte na zahvaćene zone. Ako stavite deblji sloj pudera, ostaviće tragove na vašoj odjeći i neće vam donijeti veće prednosti u odnosu na tanki sloj.

Izbjegavajte pudere u ružičastim nijansama

Ako ste skloni crvenilu kože ili ako imate oboljenje kao što je rozacea, držite se pudera sa žutim tonovima kako biste učinili da crvenilo kože bude manje izraženo.

Ostanite hidrirani

Ispijanje većih količina vode i biljnog čaja može vam pomoći u ublažavanju simptoma alergije. Tečnost može nadoknaditi nedostatak vode u vašoj koži i pomoći u smanjivanju suvih zona oko nosa.

Korektor u boji

Podočnjake ili crvene mrlje na licu možete korigovati korektorom u boji. Ako govorimo konkretno o podočnjacima, korektor u boji poništiće tonove plave ili ljubičaste boje. Korektorom u žutoj ili zelenoj boji možete sakriti crvenilo nosa ili obraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije