Ljepota

Proizvod za njegu lica: Zašto su popularni toner jastučići?

Proizvod za njegu lica: Zašto su popularni toner jastučići?
Foto: Freepik/drobotdean | Šta su toner jastučići, praktični proizvod za njegu lica?

Korejska kozmetika ili popularnije K-beauty postala je globalni fenomen, a kako navode stručnjaci iz svijeta kozmetike, to se desilo s dobrim razlogom.

Glass skin ili "koža poput stakla" je zaštitni znak svih žena korejske nacionalnosti, te se zato njihovim savjetima o tome koja je najbolja skincare rutina bespogovorno vjeruje, a ništa drugačije nije ni s njihovim proizvodima za njegu.

Najnovije od korejske kozmetike jesu toner pads, odnosno toner jastučići za lice koji u sebi sadrže sve potrebne sastojke za njegu kože.

Toner jastučići za lice na prvi pogled izgledaju isto kao i blazinice, koje svakodnevno koristimo za skidanje šminke micelarnom vodom ili za nanošenje beauty proizvoda poput tonika ili losiona.

Ali, K-beauty zajednica odlučila je da ovaj proces znatno olakša, jer toner jastučići u sebi već sadrže sastojke koji hrane kožu i čine je zdravijom.

Zašto su postali popularni?

Toner jastučići postali su popularni prvenstveno zbog svoje praktičnosti. Oni su jednostavan, siguran i čist alat za njegu kože ključnim sastojcima, jer u sebi sadrže blage eksfolijantne kiseline i hidratantne sastojke.

Toner jastučići sadrže sve važne elemente, te ih je samo potrebno nanijeti na kožu. Oni su multifunkcionalni i osim što hidriraju kožu, uklanjaju ostatke prljavštine i šminke, balansiraju nivo pH vrijednosti, detoksikuju i pripremaju kožu za sljedeće korake i proizvode u beauty rutini.

Kao što je već napomenuto, ono što ove jastučiće čini primamljivim je njihova praktičnost, a posebno za one koji su često na putu, jer štede na prostoru.

Ne morate u svojoj kozmetičkoj torbici nositi razne skincare proizvode, jer ovi jastučići sadrže sve potrebno za njegu kože - dizajnirani su tako da odgovaraju raznim tipovima kože, te svako može pronaći odgovarajuće za sebe.

Fokusiraju se na koncentraciju aktivnih sastojaka poput AHA, BHA, salicilne i mliječne kiseline ili vitamina C - koji god sastojak da vam je potreban, velika je vjerovatnoća da ćete ga u toner jastučićima i pronaći.

Ono što je bitno da znate za njihovu upotrebu je da ih je bitno nanijeti na čistu kožu. Takođe, koristite ih prije hidratantne kreme i zaštite od sunca, i naravno prije šminke.

Iako mnogi toner jastučići uključuju hidratantne sastojke za kožu, ne treba preskočiti dobru hidratantnu kremu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije