Ljepota

Stručnjak otkrio koju obuću nikada ne bi obuo (VIDEO)

Stručnjak otkrio koju obuću nikada ne bi obuo (VIDEO)
Foto: Engin Akyurt/Pexels | Stručnjak otkrio koju obuću nikada ne bi obuo

Podijatar Paul otkrio je tri vrste obuće koje nikada ne bi obuo, a popularne mekane i lagane patike visoko su na njegovoj listi najgore obuće, prenosi San.

Paul redovno dijeli svoje savjete na društvenoj mreži TikTok. Tako je nedavno na istoj pojasnio pratiocima zašto ovu obuću izbjegava u širokom luku.

"Ove patike napravljene su da vam prianjaju na stopala. One vam mogu stisnuti nožne prste i uzrokovati probleme poput neuroma, vrste tumora koji možete dobiti u stopalu", rekao je u videu.

Još jedan razlog zašto je Paul protiv ovakvih patika je taj što su premekane.

@paulthepodiatrist The 3rd shoe are my actual nemisis! These are some of the things I tell my patients every single day. #fypsg #shoes #footwear #fashion #podiatrist #heels #slippers #secrets  The Champion - Lux-Inspira

"Vaše stopalo mora više da radi. Mogu vam bidi lagane i udobne, ali kasnije tokom dana je vaše stopalo zapravo umornije", pojasnio je on.

Paul je takođe upozorio na japanke i istakao da one mogu da dovedu do krivljenja nožnih prstiju, a opomenuo je i da su cipele, poznate kao salonke, loše, prenosi b92.

"Ne mrzim sve štikle jer je peta dugačka oko četiri centimetra u redu za većinu ljudi, Ali štikle imaju tako tanku podlogu. Moja koleginica je nedavno pala i slomila stopalo, tako da je veliki rizik od povreda. Jesu li štikle vrijedne toga?", pitao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije