Ljepota

Top pravila za šminkanje preplanulog tena

Top pravila za šminkanje preplanulog tena
Foto: N.N. | Top pravila za šminkanje preplanulog tena

Posvijetljena kosa od sunčevih zraka i koža koja je zbog preplanulosti besprijekorna znatno olakšavaju njegovanje prirodnog looka i daje nam osjećaj prave svježine. Ipak, to ne znači da se morate odreći svoje make-up torbice, pogotovo zato što su u beauty svijet stigli brojni proizvodi za šminkanje koji će dodatno naglasiti ljepotu osunčanog tena. Ali postoje i neka pravila šminkanja:

1. Hidratizirajte kožu

Nakon boravka na moru i suncu kožu je potrebno dodatno hidratizirati jer su je sunčeve zrake i morska so dehidrirale. Hidratantna krema, a odaberite onu koja vam odgovara, takođe je neophodna podloga za make-up.

2. Bronzer umjesto rumenila

Boja rumenila, ako ga već stavljate, neka bude svježija, na primjer boja breskve ili nijanse ružičaste. Odlučite se za kremastija rumenila  umjesto onih u prahu, koja možete ponijeti sa sobom, pa tako i ako se dogodi koji neočekivani party na plaži. Odlična zamjena rumenila za osunčani ten je bronzer.

3. Krema u boji

Ljeti je u fokusu nude look, pa tako za svakodnevna izdanja zaista nije potrebno opterećivati kožu lica teškim puderima. Želite li da vaše lice potpuno diše i bude neopterećeno osjećajem pudera na licu, vaš izbor može biti i krema u boji ili BB krema. Tekući puder ili krema u boji neophodna su podloga za postojanost rumenila, odnosno bronzera. Dovoljno je nanijeti i vrlo malo pudera u kamenu.

4. Nježne boje na usnama

Ružičasta i crvenonarandžasta idealne su boje sjajila koje će još više istaknuti lijepo osunčani ten. Tamniji ruževi na preplanulom tenu neće izgledati lijepo jer će stvoriti neprirodan kontrast. Na usne možete staviti i balzame  u boji.

5. Sjene zlatnih boja

Smeđe, bronzane i kestenjaste nijanse stopiće se sa kožom i neprimjetno, ali vrlo značajno naglasiti oči. Želite li nježnije nijanse na očima, odlučite se za ružičaste, koralne ili zlatne. Kada su visoke temperature, trebalo bi izbjegavati korištenje sjenila jer će se preslikati.

6. Narandžasta na noktima

Za nokte je važno da su njegovani, a kada je trend u pitanju ove sezone hit su narandžasti tonovi lakova, a brendovi su pripremili brojna iznenađenja i predivne tople sunčane nijanse narandžaste, ali i zanimljive kombinacije plave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije