Ljepota

Torbe za svaki dan koje idu uz sve

Torbe za svaki dan koje idu uz sve
Foto: StockSnap/Pixabay | Torbe za svaki dan koje idu uz sve

​Torba za svaki dan, ona koja ide uz sve, možda ipak postoji. Može se nositi od jutra do mraka, u svakoj prilici.

Ove torbe nisu najnoviji modeli sa modnih pista ili IT torbe koje nam privuku pažnju bojom u trendu ili novim oblikom. Nisu ni najpoznatije dizajnerske torbe o kojima mašta većina žena. 

Ovo su modeli koji idu uz sve i uklapaju se uz svakodnevne promjene stajlinga, kao i u svako godišnje doba.

U neke od ovih torbi stane, ne samo ono što je neophodno, već i stvari kao što su kozmetika, flašica za vodu, a neke žene će u njoj nositi laptop ili tablet. 

Kod torbi za sve prilike odlučujuća je i veličina, ali ulogu igra i težina, kao i kako je unutra podijeljena, sa džepovima ili rajsferšlusima, da bi se organizovalo ono što nosimo sa sobom.

Sve su to detalji koje treba pažljivo procijeniti. Tu je i izbor materijala i boje, model koji ne podliježe trenutnom trendu, ali je zauvijek moderan. U tom smislu vrijedi investirati u jednu dobru torbu koja će odgovoriti na brojne praktične, ali i estetske potrebe.

Kod izbora "Voguea" ovakvih torbi pravilo broj jedan je da nema logotip, čak i ako je veoma popularan, prenosi Zadovoljna.rs.

Prvi izbor ovih modnih detalja za svaki dan je torba koja se nosi preko ramena. Dizajnirana je za dinamične žene koje imaju veoma praktičnu upotrebu torbi. Lansirala je Koko Šanel da bi oslobodila ruke ženama koje su do 1955. navikle da u rukama drže svoje tašne, a drške su bile neizostavne.

Danas postoji gomila modela, investirajte u one neutralnih boja i od kvalitetne kože.

Model koji je ove sezone izašao iz zaborava, a osamdesetih godina prošlog vijeka su ga naše mame zvale pismo torbica, malo je promijenio i oblik i namjenu. Radi se o mekanoj kožnoj torbi, dovoljno velikoj da u nju stane i tablet, kao i telefon, novčanik i druge osnovne stvari.

Pošto je postala zaštitni znak tihog luksuza, jer se nudi u verziji bez logotipa i u neutralnim bojama, maksi clutch torba je savršena za odlazak na posao, ali i za kompletiranje večernjeg autfita.

Većina žena ima barem po jednu platnenu torbu i nose je svaki put kada negdje žure, a vole je jer je veoma lagana, može i da se presavije i stavi u kožnu torbu tako da se po potrebi može izvući.

Ona prelazi iz biznis upotrebe u šoping varijantu, a najbolje je ako je od jednostavnog bež platna koje se uklapa uz svaku garderobu.

Sling torbica ili "bubrežnjača" je neizostavna za djevojke koje traže praktičan komad, prostran, ali ne previše glomazan. 

Uglavnom je napravljena od najlona, pa je vodootporna i pogodna za kišno vrijeme, dok podesivi kaiš za nošenje preko ramena omogućava da se nosi i preko ruke. 

Dizajnirana je da se prilagodi silueti tijela. Unutra bi trebalo da ima dva džepa, savršena za odlaganje sitnih predmeta, kao što su ključevi, balzam za usne, higijenski ulošci ili kartice. Kada je otvorite, odmah ćete naći sve što vam treba.

Velika, kožna šoping torba je najzahvalniji model, posebno u kožnoj verziji i neutralnim nijansama. Zamišljena je za šoping, u nju staje mnogo stvari, dimenzije su joj prilično velike, ali u "origami" verziji može se ručno preklopiti i transformisati u mekanu clutch torbicu, savršenu za veče.

Skoro svi modeli imaju džep, a njihova mana je možda što obično ne mogu da se zakopčaju jer nemaju rajsferšlus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije