Ljepota

Trendovi koji će obilježiti proljeće

Trendovi koji će obilježiti proljeće
Foto: N.N. | Trendovi koji će obilježiti proljeće

Većina muškaraca bi rekla da ne prati modu. Njima je važno da se osjećaju prijatno i udobno u odjeći koju nose.

Međutim, ni oni ne mogu da ostanu imuni na trendove koje nam diktiraju poznati svjetski brendovi. Momci prate trendove jer ponekad žele da izgledaju stilizovano kako bi uspjeli da se dopadnu djevojkama. Ono što je najvažnije kod mode jeste da se trendovi ne prate slijepo, već da se prilagođavaju ličnom stilu, a ovdje je nekoliko must have muških kombinacija za proljećnu sezonu.

Kožna jakna

Kožne jakne su sada nevjerovatno popularne i ako već nemate neki "kožnjak" u ormaru, onda ga obavezno nabavite. Izgleda da su muškarci odlučili da pokažu svoju buntovničku snagu i da šarene i šljašteće jakne zamijene kožom. Muškarci u kožnim jaknama samo pojačavaju svoju muževnost. Svima je poznato da se koža odlično slaže uz plavi teksas, pa ako imate gomilu farmerki u ormanu, onda je to još jedan dobar razlog da nabavite kožnu jaknu. Kožnu jaknu možete nositi i sa cipelama i patikama. Trudite se da patike budu bijele ili crne, jer će se one tako najbolje uklopiti uz jaknu.

Karirano

Muškarci su i prethodnih godina nosili karirane stvari, ali ove godine su one osvježene novim i hrabrijim kombinacijama motiva i boja koje su unijele svježinu i osigurale mjesto kariranom kao trendu za 2018. godinu.

Kombinezoni

Proljeće i ljeto će obilježiti odjeća inspirisana komadima koje nose radnici u fabrikama. Računajte na mnogo zgodnih tijela u tijesnim gilipterkama. Sada se mnogi poznati muškarci, glumci, pjevači, sportisti mogu vidjeti baš u kombinezonima. Da li su oni pomodari, ili su samo pragmatični, tek "šetaju" tregere i ne brinu gdje će da stave svoje telefone, novčanike, ključeve - sve to i mnogo više su jednostavno stavili u džepove kombinezona.

Prsluci

Na modnu scenu se vraćaju prsluci, bilo da su ispod sakoa ili kao samostalni komad garderobe.

Svevremeno odijelo

Ako ste neko ko je često u odijelu i ko voli da kupuje nova odijela, onda obavezno posjetite krojača, jer ništa nije ljepše nego muškarac u strukiranom odijelu. Odijela nikada ne izlaze iz mode, tako da je ono najbolja poslovna varijanta.

Cipele-patike

Obuća za svaki dan se ne razlikuje od ove koju momci uveliko nose - cipele koje liče na patike, ili obrnuto, i dalje će biti aktuelne, što je dobra vijest - riječ je o udobnoj obući, a i ne morate da trošite novac na neke nove modele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije