Ljepota

Trik koji običnu maskaru pretvara u luksuzni proizvod

Trik koji običnu maskaru pretvara u luksuzni proizvod
Foto: Ashley Piszek/Unsplash | Trik koji običnu maskaru pretvara u luksuzni proizvod
N.N.

Ponuda maskara u parfimerijama i prodavnicama kozmetike je ogromna. Ipak, mora se priznati da vrhunske maskare luskuznih brendova garantuju i odlične rezultate. A šta ako vam kažemo da postoji trik s kojim će baš svaka maskara, bez obzira na cijenu, osigurati da vaše trepavice izgledaju fantastično.

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zamijenite četkicom svoje omiljene skupe maskare. Ako vam to zbog higijene ne djeluje kao pametna ideja - evo rješenja i za to. Temeljno čišćenje je obavezno.

A kako da obavite čišćenje?

Dakle, ne bacajte pakovanje (mislimo na četkice) maskare koja vas je oduševila. Luksuznu četkicu koja "radi fantastičan posao" potopite u čašu mlake vode (ne vrele, da se plastika ne rastopi) i držite je u toploj vodi deset minuta.

Zatim, za temeljnu dezinfekciju u drugu posudu naspite medicinski alkohol i ostavite četkicu u njemu nekoliko minuta. Kada više ne vidite ostatke stare maskare, možete lagano istrljati četkicu i posušiti je komadom kuhinjskog papira i zatim je staviti na kuhinjski ubrus dok se potpuno ne osuši.

Ne zaboravite. Ostaci alkohola ili vode mogu da uzrokuju sušenje maskare pa prije nego što četkicu stavite u vašu novu "običnu" maskaru, provjerite da li je potpuno suva, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije