Ljepota

Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano

Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano
Foto: N.N. | Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano

Gotovo svaka žena zna onaj razočaravajući osjećaj kad kratko nakon brijanja osjeti da dlačice ponovno rastu, a na nogama se pojave crne tačkice. To što glatke noge ne ostaju duže vremena glatke krivac mogu biti i greške koje radite prilikom brijanja.

Kako bi imali fine glatke noge duže vrijeme, trebate izbjegavati sljedeće stvari…

1. Piling neposredno prije brijanja

Piling oslobađa kožu odumrlih stanica te je čini mekšom i sjajnijom, ali je koža netom nakon pilinga osjetljivija. Ko se brije neposredno nakon pilinga, rizikuje iritaciju kože. Idealno je piling napraviti dan prije brijanja. Tako ćete eventualno osloboditi i najmanje dlačice od odumrlih stanica kože te ćete ih lakše obrijati.

2. Brijete se nakon kupanja

Praktično je brijati noge u kadi, ideja nije nimalo loša. Dlačice će biti mokre i lakše će ih "zahvatiti" brijač. Međutim, ne smijete čekati s brijanjem duže od dvije ili tri minute nakon ulaska u kadu. Naime, nakon 15 minuta koža u vodi nabubri, a tada je puno teže zahvatiti sve dlake brijačem. Tada i koža postaje osjetljivija te joj prijete iritacije kože.

3. Brijete se ujutro

Nije svejedno u koje ćete se vrijeme brijati. Ako obično brijete noge ujutro ispod tuša, rezultat će biti lošiji nego da ih brijete naveče. Ujutro je koža uglavnom odmorna, a prije noći lagano natekla i napetija pa brijanje lakše ide.

4. Ne zatežete kožu

Jedno takođe učinkovito "sredstvo" za dugotrajnije rezultate brijanja je lagano zatezanje kože pri brijanju. Tako površina kože postane glađa, a dlačice više strše. Brijač može temeljno prionuti uz kožu te se pobrinuti za dugotrajnije glatke noge.

5. Ne njegujete noge

Brijanje je uvijek stres za kožu, brijačem ipak "ogulite" i površinski sloj kože. Zbog toga priuštite svojim nogama njegu nakon brijanja – kako bi umirili kožu. Takođe je važno vratiti koži vlagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije