Ljepota

Ulja i citrusi za lepše nokte

Ulja i citrusi za lepše nokte
Foto: N.N. | Ulja i citrusi za lepše nokte

Ako imate problem sa krtim, lomljivim noktima, koji se uz to i listaju, ne morate da kupujete skupocjene kreme da biste riješili ovaj problem. Pokušajte sa jednostavnim sredstvima koja već imate u domaćinstvu.

Oštećene nokte ćete regenerisati, na primer, redovnom upotrebom maslinovog ulja koje je bogato vitaminom E.

Dovoljno je da ga malo zagrijete, a potom pred spavanje uljem pet minuta masirate nokte. Na kraju navucite pamučne rukavice i tako prespavajte. Ulje će tako prodrijeti duboko u kožu i ploču nokta.

Ili, isprobajte sok od limuna ili pomorandže. Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C koji povećava proizvodnju kolagena, a posjeduje i folnu kiselinu važnu za rast noktiju. Ukoliko nekoliko sedmica u kontinuitetu budete držali nokte po desetak minuta potopljene u sok od pomorandže, primijetićete da brže rastu.

 Istovremeno, žutilo sa njih ćete lako eliminisati uz pomoć limunovog soka, a ako jednoj kašiki soka dodate tri kašike maslinovog ulja, mješavinu zagrijte i zatim u nju potopite vrhove prstiju, nokti će brže rasti. Podrazumjeva se, ovo treba raditi redovno a ne kampanjski, ukoliko želite da vaši nokti što prije budu oporavljeni, čvrsti i lijepi.

(NN/novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije