Ljepota

"Uradi sama" piling za laktove i koljena

"Uradi sama" piling za laktove i koljena
Foto: Aviavlad/Pixabay | "Uradi sama" piling za laktove i koljena

Koža koljenima i laktovima često se zanemaruje kada je u pitanju njega. Naime, koža na ovim zglobovima često je suva i, kako godine odmiču, tako može da bude sklona tamnjenju. Postoji mnogo razloga koji dovode do promjene boje, a nedostatak hidratacije jedan od najčešćih uzroka.

Drugi uključuju nedostatak zaštite od sunca ili slučajne ogrebotine i stare modrice koje nisu izblijedjele kako treba. Tamni laktovi i koljena takođe mogu da budu posljedica starenja, a mogu i da se naboraju. To je normalno i većina žena može lako da uoči primjetnu promjenu boje na bilo kojoj od ovih oblasti.

Pokušajte da pomognete svojoj koži na ovim područjima da se oporavi i vratite joj prvobitnu boju. Jednostavan domaći piling može da bude pomoći.

Limunov sok važi kao prirodno sredstvo za izbjeljivanje kože, pa će pravljenje pilinga pomoću ovog sastojka pomoći da se posvijetli i uravnoteži pH nivo kože. Med je prirodni humektant u ovom pilingu koji će hidratizovati i dodati sjaj, čime će smanjiti znakove starenja. Ovsena kaša se koristi kao grubo, ali hranljivo sredstvo za piling.

Sastojci:

1 limun

1 kašika ovsenih pahuljica

1 kašika meda

prstohvat soli

Iscijedite sok od jednog limuna u posudu. Dodajte jednu kašiku meda i pomiješajte oba sastojka. Zatim dodajte jednu kašiku ovsenih pahuljica i prstohvat soli.

Nanesite piling na koljena i laktove kružnim pokretima i trljajte deset minuta. Isperite toplom vodom i osušite. Odmah navlažite ove dijelove kože gelom od aloe vere ili ši puterom. Ponovite ovaj proces tri puta nedjeljno da biste postigli dobre rezultate.

(Ona.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije