Ljepota

Vakuum vježba za ravan stomak (VIDEO)

Vakuum vježba za ravan stomak (VIDEO)
Foto: Pexels/Ilustracija | Vakuum vježba za ravan stomak (VIDEO)

Za ravnim stomakom i čvrstim trbušnjacima žudi većina žena.

Kako da za najkraće vrijeme dobijete stomak iz snova? Zaboravite na klasične trbušnjake, kojim nećete skinuti "šlauf" oko struka i fokusirajte se na vakuum vježbu.

Ovaj vid vježbanja je sve popularniji i ciljano djeluje na trbušne mišiće. Ne utiče na sagorijevanje kalorija, već zateže mišiće, a samim tim trup dobija vretenastiji izgled, jer što su mišići čvršći, to je struk tanji. Osim trbušnih, ovom vježbom se jačaju i mišići oko kičme.

Mnogi Jutjuberi su isprobali ovu vježbu i zabilježili svoje rezultate. Ako se vakuum vježbe rade sedam dana, krajnji rezultat je za oko 2,5 cm manji obim struka.

Tajna ove vježbe je u pravilnom disanju. U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno poslije udaha održavate kontrakcije, prenosi Politikin magazin.

Evo kako se pravilno izvodi ova vježba:

1. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite da "prilijepite" uz kičmu. Što više uvučete stomak to će biti jača kontrakcija i djelotvornost ovog pokreta.

2. Zadržite uvučen stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžite trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite tri do pet puta.

3. Kada ste spremni za težu verziju "usisavanja" stomaka, radite vježbu klečeći na koljenima i dlanovima ili sjedeći uspravno u stolici ili na lopti za pilates.

4. Nakon određenog perioda stalnog vježbanja, stomak ćete moći da držite djelimično uvučenim dok sjedite ili stojite tokom cijeloga dana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Snake (@docya_lyasya)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije