Ljepota

Veliki šal najbolji šik detalj

Veliki šal najbolji šik detalj
Foto: N.N. | Veliki šal najbolji šik detalj

Sezona tople odjeće je počela. To znači da su sve veće šanse da u našem svakodnevnom stilu budu prisutne slojevite odjevne kombinacije. I naravno, jedan od onih modernih i toplih komada koji je potreban u takvim slojevitim kombinacijama zimske garderobe je šal.

Ne samo da će nas zagrijati u hladnim zimskim danima, već je ogroman šal koji podsjeća na udobno ćebe odličan izbor za eksperimentisanje s različitim vrstama kombinovanja: možete nositi veliki šal s kožnom jaknom, pričvršćen u struku s pojasom ili prebačen preko ramena.

Uz čizme koje će prkositi kiši i snijegu te topli kaput koji će zaogrnuti svaku jesensku i zimsku kombinaciju, nezaobilazni dio garderobe za preživljavanje najhladnijih dana u godini bez sumnje je i topli, meki šal. Mogućnosti za kombinovanje su neograničene. Ove sezone u modi su topli, mekani i predimenzionirani šalovi. Šal nosite s omiljenom haljinom, prslukom, s farmerkama i čizmama iznad koljena.

Boje i materijali

Od praktičnog modnog dodatka, koji je uvijek imao svoje mjesto u svakoj jesenjoj i zimskoj garderobi, do omiljenog statement detalja, šalovi se svake sezone vraćaju sve bolji i raskošniji. U prvim kolekcijama poznatih modnih brendova i ove su se godine istaknli oni najtopliji oversized šalovi.

Od jednostavnih vunenih modela u neutralnim bojama i s uvijek šarmantnim resicama na krajevima do trendi modela koje su ukrasili životinjski, karirani i prugasti uzorci i zanimljivi detalji, veliki šal još jednom se istakao kao modni dodatak koji ćemo nositi uvijek i svugdje.

Karo uzorak

Bilo da se odlučite za jednobojan ili šal s posebnim dezenom - ne možete pogriješiti. Kupujte i izvan svoje komforne zone i mislite na jedinstvene karirane šalove poznatih svjetskih brendova. Karirani šalovi takođe dolaze u različitim bojama, materijalima i veličinama - od tankih i kratkih do onih debljih koji mogu biti zamjena za pončo uz odgovarajući kaiš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije