Ljepota

Vježbe za lijepo oblikovane mišiće na rukama

Vježbe za lijepo oblikovane mišiće na rukama
Foto: N.N. | Vježbe za lijepo oblikovane mišiće na rukama

Svi smo jedva čekali da se zima završi i da ugledamo prve simbole proljeća, dane okupane Suncem, prirodu koja se budi i biljke koje dobijaju najljepše boje.

U skladu s buđenjem prirode i mi se budimo. U proljeće smo poletni i više raspoloženi za sve aktivnosti.

Sve kao da postaje lakše, prvenstveno jer ne nosimo puno odjeće na sebi, na tržnicama i u baštama ima više svježe salate i povrća u globalu te je sada najbolji trenutak da našem tijelu pružimo malo više fizičke aktivnosti. Najbolje je vrijeme da krenemo u ishranu unositi kvalitetnije namirnice kako ne bismo osjetili proljećni umor, koji je prisutan kod većeg dijela populacije.

Nekad male promjene u svakodnevnoj rutini mogu da donesu mnogo benefita. Nakon posta i obilnih uskršnjih trpeza teže je da se pokrenemo i često upadamo u zamku kada stalno odlažemo stvari i obaveze te govorimo da ćemo početi od sutra ili od ponedjeljka.

Svima je zasigurno ljepše vrijeme nakon posla provesti ispred televizora dok smo ušuškani, čemu u prilog ide i kišno vrijeme posljednjih dana. No, sada je došao trenutak da se izvučete iz kolotečine i da se pokrenete nakon duge zime.

Radeći oko 10 godina sa ženama u pilates programu uvidjela sam da postoje "sezonske ženske želje", odnosno koje grupe mišića klijentice žele više da vježbaju u određenom periodu.

U proljeće su to uvijek ruke, jer nakon zimskih džempera, rolki i kaputa treba obući kratke lepršave rukave. Najmanje što želite su "lepršavi" mišići na rukama i zato danas dijelim s vama vježbe za lijepo oblikovane mišiće na rukama. Zapamtite da je bitan kontinuitet i redovan trening. Uradite svaku vježbu tri puta po 12, 10 i osam ponavljanja i ovog proljeća uzivajte u odrazu u ogledalu. Vježbe se rade uz pomoć malenih tegova ili ukoliko ne posjedujete tegiće možete flašice napuniti vodom.

U prvoj vježbi noge stoje u širini ramena, gornji dio tijela blago nagnut ka naprijed. Izvoditi vježbu tako što ispružamo ruke ka nazad uz izdah. Obratiti pažnju da ne širite ruke od tijela, već da ruke idu ravno nazad ili blago ka unutra. Cilj je pogodoti mišić iznad lakta  triceps.

U drugoj vježbi ruke su u početnom položaju savijene u laktovima i uz izdah ih ispružati gore iznad glave. Prilikom podizanja ruku kontrakovati mišiće stomaka.

U sljedećoj vježbi ruke su takođe savijene u laktovoma u početnom položaju. Izdahom spajati ruke ispred grudi.

Četvrta vježba u ovoj seriji se izvodi tako što su ruke ispružene ispred tijela i uz izdah ih savijamo kontakujući mišiće gornjeg dijela ruke  biceps. 

I posljednja vježba je takođe s tegovima i ispruženim rukama u ravni s ramenima i blago savijenim laktovima. Okretati dlanove prema gore pa prema dolje. Ovu vježbu raditi 60 sekundi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije