Ljepota

Vježbe za svaku ženu

Vježbe za svaku ženu
Vježbe za svaku ženu

Znate li koje su najbolje vježbe za svaku ženu? Prilikom vježbanja važno je učvrstiti tijelo i poraditi na važnim skupinama mišića te oblikovati stražnjicu, bedra i trbuh.

 Postoji nekoliko vježbi nakon kojih ćete se bolje osjećati u svome tijelu, imaćete više kondicije i nećete imati problema sa zdravljem.

Prilikom odabira željene vježbe na odabir će uticati šta tačno želite postići sa svojim tijelom i koji dio želite najviše učvrstiti.

Čučnjevi su sigurno jedna od popularnijih vježbi za koju nije potrebno odlaziti u teretanu ili na aerobik. Čučnjeve možete napraviti i kod kuće, a sve što vam je potrebno je slobodno vrijeme kako bi mogli odraditi nekoliko serija.

Prije vježbanja se treba istegnuti kako ne bi riskirali ozljedu. Kada ste se istegnuli spremni ste krenuti s vježbanjem. Važno je da su leđa ravna i noge lagano raširene. Krećete se spuštati tako da su ruke uz tijelo ili na bokovima, kako vam je god lakše. Za početak napravite seriju od 10 ponavljanja, a s vremenom povećajte na 20 ponavljanja. Čučnjevi su odlična vježba za bedra.

Želite li imati lijepo oblikovanu stražnjicu sve što vam je potrebno su prostirka, motivacija i dobra muzika. Organizujte sebi vrijeme tako da imate dovoljno slobodnih trenutaka kako bi mogli dva dana u sedmici i  vježbati po 45 minuta.

Lezite se ne prostirku, istegnite i krenite s vježbanjem. Ruke su uz tijelo, a noge savijene. Počnite podizati stražnjicu i pazite da prilikom spuštanja ne dotakne pod. Za početak napravite jednu seriju po 10 ponavljanja. Ubrzo ćete biti zadovoljni izgledom svoje stražnjice.

Skoro svakoj ženi je važno da ima ravan trbuh, a već je svima poznato da su trbušnjaci najbolja vježba ako želite imati čvrste i oblikovane mišića na dijelu tijela koje najviše dolazi do izražaja tijekom ljetnih mjeseci.

Postoji nekoliko različitih vrsta trbušnjaka, a bilo bi najbolje kada bi tokom vježbanja kombinovali različite vrste trbušnjaka. Za početak krenite s jednostavnijim oblikom dok ne steknete potrebnu kondiciju.

Lezite se i stavite ruke iza glave te počnite podizati samo glavu pazeći da noge ostanu na prostirci. Nakon toga možete savinuti noge i krenuti s podizanjem tako što ćete prilikom svakog dizanja lijevim laktom dotaknuti desno koljeno i obrnuto. Krenite što prije sa vježbanjem.

(NN/zanosna.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije