Ljepota

Napravite voćne maske za čistu i sjajnu kožu

Napravite voćne maske za čistu i sjajnu kožu
Foto: Ilustracija | Voćne maske za čistu i sjajnu kožu

Redovna njega kože od velikog je značaja ukoliko želite imati zdravu, sjajnu i hidratizovanu kožu lica.

Ako ste se zbog neredovne brige o koži suočili s aknama, mrljicama ili gnojnim naslagama, ili jednostavno želite učiniti vaše lice svježijim  tokom toplih ljetnih dana, napravite prirodne maske za koje ljudi stručni u ovoj oblasti kažu da garantuju uspjeh - makse od lubenice, jabuke, banane ili papaje.

LUBENICA

Sastojci lubenice umiruju i hidratizuju kožu, ali i pružaju svojevrsnu zaštitu od sunca. Za pripremu ove maske biće vam potrebne dvije ili tri veće kriške lubenice, jedna supena kašika jogurta i nekoliko kapljica svježeg limuna. Miješanjem sastojaka dobićete kašastu smjesu. Nanesite je na lice i držite minimalno pola sata. Nakon tretmana isperite lice hladnom vodom i dobro posušite.

JABUKA

Jabuke su prepune sastojaka koji pospješuju cirkulaciju krvi te povećavaju proizvodnju kolagena. Priprema ove maske zahtijevaće jednu jabuku i jednu supenu kašiku meda. Napravljenu smjesu nanesite na lice i držite je na licu oko 15-20 minuta i isperite običnom vodom.

BANANA

Maska od banana, zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, ispočetka hidratizuje kožu, a redovnom primjenom je štiti i od štetnih spoljnih faktora. Jedna zrela banana i jedna supena kašika meda ono su što vam treba. Pomiješajte ova dva sastojka da biste dobili gustu smjesu, nanesite na lice i držite oko petnaest minuta. Nakon toga isperite lice vodom.

PAPAJA

Ova tropska biljka sadrži enzime koji djeluju kao prirodni piling i vašoj koži vraća stari sjaj. Za ovu masku biće vam potrebna dva-tri veća komada papaje i jedna supena kašika ružine vode. Pomiješajte navedene sastojke, nanesite na lice, uživajte nekih petnaestak minuta i isperite hladnom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije