Ljepota

Vrijeme da djeca odjeću biraju sama

Vrijeme da djeca odjeću biraju sama
Foto: N.N. | Vrijeme da djeca odjeću biraju sama
N.N.

Sigurno ne želite da ugušite dječji razigrani duh, ali isto tako nije poželjno da ih svakodnevno izvodite napolje obučene u "dinosaurus odijelo".

Naučiti djecu da postanu odgovorna bića a ne ugušiti, pri tome, njihovu kreativnost, veliki je izazov za roditelje.

Sigurno ne želite da ugušite dječji razigrani duh, ali isto tako nije poželjno da ih svakodnevno izvodite napolje obučene u "dinosaurus odijelo".

Posao roditelja može biti pravi izazov, ali uvijek izdvojite vrijeme da dijete posavjetujete o izboru odjeće. Ovih nekoliko savjeta će vam u tome pomoći.

Budite pozitivni kada ih oblačite

Ovo je bitan savjet zato što u trenucima kada vaše malo dijete doživljava promjene, riječi ohrabrenja su sve što mu treba u tom trenutku. Djeca su prilično intuitivna, mogu da osjete vaše raspoloženje i osjetljiva su na promjene iz okoline. Zato je dobar savjet da kada ih, na primjer, oblačite za izlazak, budite opušteni i to pretvorite u zabavu.

Komunicirajte sa djetetom na više načina

Već je odavno poznato da djeca upijaju sve naše pokrete, riječi, mimiku i da su im roditelji najveći uzori. Zato ako želite da vaše dijete napravi dobar izbor, postarajte se da i vi isto radite. Na primjer, kada je napolju hladno, objasnite djetetu da mama mora da nosi pletenu kapu zato što joj je tako toplije. Objasnite djetetu da se za različite prilike različito oblačimo. Ohrabrite ga da napravi razliku i donosi bolje odluke.

Uskladite odjeću sa prilikom

Sljedeći put kada imate neku svečanu priliku, uključite dijete u proces oblačenja. Ako je u pitanju svadba pokažite mu kakvu haljinu ste kupili i zašto baš takvu haljinu. Objasnite mu zašto je svečana odjeća poželjna na svečanim prilikama i da bi bilo neobično kada bismo se pojavili u odjeći koju koristimo svaki dan.

Isplanirajte šoping

Dozvolite djeci da sama odaberu šta žele da obuku odmah na početku, ako je moguće. Ako su u periodu kada nose odjeću između dva broja, onda je to idealna prilika da nauče da odlučuju o tome šta im najviše odgovara. Ako djetetu trebaju nove pantalone ili veš, objasnite im da u šoping idete s tim razlogom.

Prilagodite odjeću dječjim potrebama

Poželjno je da naučite mališane da odjeća može da bude sjajan način da izraze sebe i pokažu se u pozitivnom svjetlu. Nekada je potrebno da obratite pažnju na to šta vaša djeca vole i šta ih privlači kako biste ih ohrabrili u tome kada je potrebno. Ako vaše dijete voli muziku, onda su rokenrol starke pravi izbor za njega.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije