Ljepota

Za prirodne obrve potrebno je samo malo vremena

Za prirodne obrve potrebno je samo malo vremena
Foto: Ilustracija | Za prirodne obrve potrebno je samo malo vremena

Loša pinceta, brzopletost i pogrešne metode najčešći su krivci za nepravilno počupane obrve, ali ta muka može da se izbjegne ako usvojite nekoliko pravila.

Na cjelokupni fizički izgled mnogo utiču sitni detalji - potrebno je odvojiti sasvim malo vremena da biste izgledali lijepo. Jedan od osnovnih i najprimjetnijih detalja na vašem licu koji utiču na vašu ljepotu jesu obrve.

U proteklih nekoliko godina u modu su se napokon vratile prirodne obrve koje na privlačan način uokviruju oči, a lice naizgled čine mlađim. Nakon zahtjevnih devedesetih, u kojima su se obrve svakodnevno čupale kako bi izgledale poput tankih lukova, na snazi je prirodan izgled pod sloganom: "Što gušće - to bolje, samo da je uredno". Naravno, i guste obrve zahtijevaju puno posla, koji počinje s najvažnijim korakom - čupanjem, pri kojem su najizglednije greške u koracima.

Naučite trik s olovkom

Ovaj trik je star, ali uvijek pali! Ova jednostavna metoda u samo tri koraka pokazaće vam koji bi vam oblik obrva najbolje pristajao, prema crtama vašeg lica.

POSTUPAK: Prislonite olovku uz kost nosa i pogledajte gdje se vrh olovke nalazi uz obrve. Na ovom mjestu one bi trebalo da počinju. Zatim od nosa okrenite olovku tako da se njena sredina nađe na sredini zjenice oka. Vrh olovke koji se u tom trenu nalazi na obrvama pokazaće vam gdje bi trebalo da bude njihova najviša tačka. Nakon toga okrenite olovku prema spoljašnjoj ivici oka i označite tačku na kojoj se vrh olovke u tom trenutku nalazi na obrvama. Na tom mjestu one bi trebalo da se završavaju.

Očistite dlačice

Nikad nemojte čupati iscrtane obrve - velika je vjerovatnoća da ćete pogriješiti i počupati previše ili u pogrešnom obliku. Stručnjaci tvrde da su čiste, nenašminkane obrve najbolje za oblikovanje.

Nabavite bijelu olovku

Prije čupanja bijelom olovkom iscrtajte oblik koji želite da dobijete. Taj šablon će vam pomoći da dobijete rezultat kojem ste se nadali te ćete izbjeći efekat različitih obrva. Bez dobre pincete, osnovnog alata, teško je lijepo počupati i oblikovati luk obrva. Poželjno je da pinceta kojom čupate obrve bude zakošenog oblika na vrhu i tako ćete lakše i preciznije obuhvatiti obrve.

Poštujte "pravilo s dvije dlake"

Stručnjak za obrve Keli J. Bartlet otkrio je jednostavan trik: "Nikad nemojte čupati više od dvije dlake odjednom jer ćete u protivnom lako pretjerati".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije