Ljepota

Zašto neke žene spavaju sa ljepljivom trakom na čelu i ima li to smisla?

Zašto neke žene spavaju sa ljepljivom trakom na čelu i ima li to smisla?
Foto: cottonbro/Pexels | Zašto neke žene spavaju sa ljepljivom trakom na čelu i ima li to smisla?

Na TikToku se svakodnevno objavi bezbroj različitih trikova - od izuzetno korisnih do krajnje bizarnih.

U posljednje vrijeme je na ovoj društvenoj mreži potpuni hit lijepljenje ljepljive trake preko čela, tokom cijele noći, a sve je počelo nakon što je jedna devojka objavila rezultate ovog rituala.

Ona je sedam dana spavala sa trakom na čelu, a poslije samo nedjelju dana joj je koža bila primjetno zategnutija, skoro sasvim bez bora.

Plastični hirurg Entoni Džun otkriva da li to zaista može da pomogne, a odgovor će vas iznenaditi, prenosi Prva.rs.

"Stavljanje ljepljive trake na čelo generalno neće da ukloni bore koje imate. To je samo način da podsjetite sebe da ne pomjerate previše obrve".

Bore na čelu su uglavnom posljedica ekspresija lica, odnosno to su linije koje nastaju usljed aktivacije mišića lica. Kako se količina važne komponente kože, kolagena, vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tih pokreta.

Dakle, manje pomjeranje mišića lica onda znači i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smijete da podignete obrvu ili se namrštite. Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći ljepljenje trake na čelu, u redu.

Ljepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da spriječite nesvjesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene lijepe noću.

@shinebeautymalibu Reply to @shellssweets #forehead #botox #tapetraining #aginggracefully #skincareroutine #shinemalibu #blog #trending ♬ Calm LoFi song(882353) - S_R

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije