Ljepota

Zimski modni trend: Počinje sezona "ružnih" prazničnih džempera

Zimski modni trend: Počinje sezona "ružnih" prazničnih džempera
Foto: N.N. | Zimski modni trend: Počinje sezona "ružnih" prazničnih džempera

Iako kalendarski tek treba da ukoračimo u najhladnije godišnje doba - zimu, miris kuvanog vina i kolači sa zimskim začinima okupirali su naše domove i ulice naših gradova, a vjerni pratioci su nam postali i debeli džemperi, kape, rukavice i udobne čizme.

Izlozi prodavnica s odjećom dobili su prepoznatljivo praznično ruho, a osim prvih božićnih dekoracija, na policama se od nedavno mogu pronaći i prvi modeli popularnih prazničnih džempera, poznatih kao "ružni" božićni džemperi.

Gotovo da je pitanje trenutka kada će nas uhvatiti manija "ružnih" prazničnih džempera, koji upekos svom nazivu iz sezone u sezonu postaju sve omiljeniji komad unutar zimske garderobe. Riječ je o šarenim i upečatljivim džemperima koje krase praznični motivi, a popularni su postali zahvaljujući američkim filmovima i serijama u kojima je proslava praznika bez ove uniforme gotovo nezamisliva.

Kultura nošenja ovog neobičnog modnog komada sve je učestalija i na domaćem terenu, pa su tako iz sezone u sezonu praznične zabave i okupljanja postali nezamislivi bez ovog modnog komada. Kod odabira idealnog modela važno je samo jedno, a to je da izaberete onaj koji je najšareniji, najefektniji i kao takav "najružniji" jer se kič zapravo jedino toleriše za vrijeme ove najveselije sezone u godini.

Šarene džempere s božićnim motivima popularizovali su američki filmovi i TV serije, a nakon relativnog zatišja u devedesetim, s početkom narednog desetljeća ponovno su postali hit. Njihova je popularnost ubrzo prešla granice malih i velikih ekrana pa posljednjih godina nerijetko čujemo za kućne zabave i prijateljska okupljanja na kojima je dress code za cijelo društvo upravo "ružni" božićni džemper. Što su šareniji, to su "ružniji", a teško im je odoljeti. Uz malo kreativnosti praznični džemperi mogu se odlično uklopiti i u poslovni izgled, koji će biti idealan za božićne prijeme ili kućne praznične zabave, koji samo što nisu krenuli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije