Ljepota

Znakovi koji otkrivaju da krema ne odgovara vašem tipu kože

Znakovi koji otkrivaju da krema ne odgovara vašem tipu kože
Foto: Ilustracija | Znakovi koji otkrivaju da krema ne odgovara vašem tipu kože

U moru proizvoda za njegu kože, ponekad je zaista iscrpljujući poduhvat pronaći onu kremu koja u potpunosti odgovara vašem tipu kože.

Nerijetko, na preporuku vaših drugarica odaberete neku kremu, za koju se nadate da će učiniti čuda od vaše kože, međutim, kada ste vi u pitanju, ona jednostavno ne radi svoj posao.

Postoji nekoliko jasnih znakova da trenutno koristimo kremu koja nam ne prija, a ako uočimo barem jedan od njih, vrijeme je za novi proizvod.

Miris kreme je veoma intenzivan

Iako na prvi pogled izgleda da miris kreme nikome nije važan, ako je miris veoma jak, to može da znači da je krema puna hemikalija, koje treba da izbjegavate, posebno ako imate veoma osjetljivu kožu, podložnu iritacijama.

Neprijatan osjećaj na licu

Ako nakon nanošenja kreme osjetite peckanje ili svrab, odmah isperite proizvod sa kože lica, kako biste spriječile iritaciju kože. Ako ste u mogućnosti da isprobate tester, prije nego što se za neku kremu odlučite, obavezno to uradite i to tako što ćete kremu isprobati na području vrata.

Iznenadna pojava akni

Ako se nakon korištenja kreme pojavi problem sa aknama ili mitiserima, krema koju koristite vjerovatno je jako teška za vašu kožu i može vam začepiti pore. Potražite nešto laganiju kremu, koja neće zatvarati pore kože.

Nedovoljna hidratacija

Ako imate veoma suhu kožu, potrebna vam je zaista hidratantna krema. Kreme koje u svojoj strukturi imaju veći udio vode idealne su za osobe sa masnom kožom, dok je pravi izbor za one sa suvom kožom krema na bazi ulja ili hijaluronske kiseline.

Ne odgovara vam na svakom dijelu lica

Većina ljudi ima mješovit tip kože, što znači da im je koža na nekim dijelovima lica suva, na nekim masna, a na nekim normalna. Ako i vi imate ovakvu kožu, normalno je da vam jedna krema neće odgovarati na svim dijelovima lica podjednako, pa je najbolje da istovremeno kombinujete dvije kreme, koje će zadovoljiti potrebe i suhe i masne kože istovremeno.

(lepotaizdravlje.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije