Kuće i vrt

Avokado zelena: Popularna boja iz sedamdesetih opet ulazi u enterijere

Avokado zelena: Popularna boja iz sedamdesetih opet ulazi u enterijere
Foto: N.N. | Avokado zelena: Popularna boja iz sedamdesetih opet ulazi u enterijere
N.N.

Zelena boja u enterijerima nikad nije u potpunosti nestala. U šezdesetim i eri ludih sedamdesetih zelena nijansa avokada ukrašavala je brojne američke kuhinje, a postavlja se pitanje kako se danas manifestuje u modernim enterijerima.

Prema riječima stručnjaka na području dizajna, avokado zelena trenutno je jedna od najpopularnijih boja, a posebno je privlačna u formi namještaja, poput baršunaste sofe ili efektnih zidnih tapeta, ali i dodataka za dom.

A mišljenje stručnjaka poklapa se i s mišljenjem korisnika  društvenih mreža, pogotovo Instagrama - avokado zelena boja sve više se pojavljuje na feedovima i šta god mislili o njoj, jedno je sigurno - svuda je oko nas.

Sviđa li se njena zagasitost mlađim generacijama zbog vintage note koju daje prostoriji? Poznato je da generacija Z oživljava nekadašnje trendove na sebi svojstven način, te je pitanje da li je ovo još jedan trend za koji je generacija Z zaslužna, ako ništa, bar svojim lajkovima?

Široka primjena

Avokado zelena odiše vintage momentima, s pravom dozom retro i elegantnog duha. Vjerovatno je zbog svoje visoke funkcionalnosti i načina na koji se može kombinovati ponovno postala popularna.

Kako se nijedan trend u uređenju doma koji uključuje boje ne zaustavlja samo na boji za zidove, možda bi najpametnije bilo da, ako planirate da iskoristite prednosti ove boje u svom domu, prvo eksperimentišete s tim kako vaše oko reaguje na nju i na vaš prostor kupovinom manjih dekorativnih elemenata.

Dizajneri enterijera saglasni su da je avokado zelena boja trenutno veoma tražena, te da se u potpunosti uklapa u aktuelni maksimalistički stil uređenja enterijera - osim što se elementi u bogatim zelenim tonovima ističu u životnom prostoru, oni takođe mogu evocirati umirujuću ljepotu prirode u urbanim sredinama.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije