Kuće i vrt

Detalji kuću pretvaraju u dom

Detalji kuću pretvaraju u dom
Foto: N.N. | Detalji kuću pretvaraju u dom
N.N.

Uređenje enterijera može biti vrlo zabavno i zanimljivo. Želite li svome domu udahnuti svježinu, poigrajte se jeftinim detaljima koji u trenu mogu osvježiti i najdosadniju prostoriju.

Donosimo vam nekoliko super ideja za osvježenje stana koje možete stalno mijenjati i nadograđivati.

Lampa

Rasvjeta je vrlo važan dio svakog doma, a lampa detalj s kojim se možete igrati kako god poželite. Bilo da se radi o stolnoj ili podnoj lampi, ovaj ukras je vrlo funkcionalan, a zahvaljujući raznim bojama s lakoćom će osvježiti dnevni boravak ili spavaću sobu. Poigrajte se oblicima.

Ukrasi za zid

Ukrasi za zid poput slike, sata ili ogledala savršen su instant "podizač" prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizuelno povećati i osvježiti dnevni boravak, hodnik pa čak i kuhinju. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz namještaj i boju zida.

Jastučić i deka

Osim što su funkcionalni, ukrasni jastučići i tople i lagane dekice savršen su ukras dnevnog boravka. Možete ih pronaći u svim bojama, cijenama su prihvatljivi te u trenu mogu osvježiti i promijeniti izgled prostora u kojem živite. Imate li namještaj u bijeloj ili pak zagasitoj boji poput crne, sive ili smeđe poigrajte se sa žarkim tonovima.

Cvijeće

Cvijeće je oduvijek bilo savršen detalj koji prostoriji daje svježinu i život, bilo da se radi o buketu ili živom, zasađenom cvijeću. Želite li si pojednostaviti postupak uređenja doma, odaberite efektnu vazu te u nju posadite šarene biljke koja će potrajati.

Tepih

Savršen detalj za jesen ili zimu svakako je tepih. Uskladite da sa još nekim detaljem u istom tonu poput svijeće ili vaze sa umjetnim cvijećem.

Zavjesa

Zavjese su mnogima omiljeni detalji koji, ako su pametno iskombinovani, imaju nevjerovatno moćan dekorativni efekat. Poigrajte se s dvije nijanse i to tako da jedne zavjese budu prozračne i neutralne boje, a druge upečatljivog tona ili bogatog uzorka.

Nadstoljnjak

Sto u trenu može osvježiti samo jedan mali detalj. Riječ je o nadstoljnjaku ili podmetačima za tanjire u upečatljivoj boji. Uz njega će se savršeno uklopiti vaza sa cvijećem, svijeća ili ukrasna zdjela za voće. Birajte boju ili nijansu koja će dominirati prostorijom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije