Kuća i vrt

Jesen u znaku obojenih lukova na zidovima

Jesen u znaku obojenih lukova na zidovima
Foto: N.N. | Jesen u znaku obojenih lukova na zidovima

Iako dolazi tmurniji dio godine, boje u kombinaciji sa lukovima koji su sami po sebi efektni, svakoj prostoriji mogu dati drugu dimenziju.

Moderni dizajn enterijera danas vam omogućava da utjelovite najoštrije i originalne ideje. Mnogi dizajneri koriste lučnu tehniku ukrašavanja zidova.

Ovo rješenje ima brojne prednosti: luk vam omogućava da proširite prostor, vizuelno ga povećate. Luk u stanu izgleda originalno i neobično.

Septembar je oduvijek sinonim za novi početak godine, prilika za nove poslove, početak škole, povratak sa godišnjih odmora. Iako je jesen doba kada dosta toga u prirodi vene, sa druge strane, u ljudima budi ambiciju i želju za novim i uzbudljivim projektima i izazovima. Takođe, idealna je za male radove u domovima, kojima ćete osvježiti prostorije. Obojeni lukovi na zidovima će obilježiti jesen 2020. godine.

Boje su IN

Iako dolazi tmurniji dio godine, boje u kombinaciji sa lukovima koji su sami po sebi efektni, svakoj prostoriji mogu dati drugu dimenziju.

Nemojte se plašiti da eksperimentišete sa bojama. Ukoliko ne znate sa sigurnošću koja boja bi odgovarala prostoriji, danas postoje mnoge aplikacije uz pomoć kojih možete provjeriti kako bi soba izgledala, a najsigurnija opcija je obratiti se dizajneru enterijera.

Šta preurediti

Lukovima možete naglasiti ulazna vrata, policu sa knjigama ili biljkama, trpezarijski sto, prostor oko televizora. Ukoliko ste kreativna osoba, veoma lako možete bez ičije pomoći napraviti luk, samo prije krečenja, sve dobro izmjerite.

Hodnici su često dosadni, monotoni, skučeni, jer su najčešće uski i ne pružaju dovoljno mogućnosti za kreativnost, kao ostali dijelovi kuće. Na ovaj način čete ih osvježiti, a nećete fizički pretrpati najčešće najmanju prostoriju u kući.

Još jedna ideja koja je osvojila apsolutno sve simpatije - monotone noćne ormariće oživite pastelnim tonovima.

Ukoliko imate savršeno funkcionalnu kuhinju, ali i dalje nešto nedostaje, probajte jedan od zidova ukrasiti lukovima u različitim bojama, na kraju ćete se sigurno oduševiti.

Ukoliko nemate okvir za krevet, zašto ga ekonomično ne napraviti po svojoj mjeri.

Luk iznad kreveta uparite sa bojama na jastucima i zavjesama.

Male trpezarije ne podrazumijevaju nedostatak kreativnosti, iako je to često slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije