Kuća i vrt

Kako urediti enterijer prema boho i hygge pravilima?

Kako urediti enterijer prema boho i hygge pravilima?
Foto: N.N. | Kako urediti enterijer prema boho i hygge pravilima?

Vrijeme je promjene koje donosi jesen, kako u ormaru, cipelaru, njezi kose i kože, a možda biste se mogli okušati u preuređenju enterijera. Ne moraju to biti veliki zahvati, ponekad oni mali, kozmetički mogu učiti puno, a evo nekoliko savjeta kako urediti dom prema boho i hygge pravilima.

Boho stil

Boho stil osvojio je modni svijet, ali i svijet uređenja enterijera. Karakterišu ga bijeli zidovi ukrašeni raznim pletenim ukrasima, ogledalima, policama s cvijećem, prirodni materijali poput drveta ili ručno rađenih tkanina, ratan i pletivo u svim oblicima. Prozračno, svijetlo i cosy. Danas je to izrazito popularan stil, koji se kombinovanjem jednostavnih primjeraka može pronaći u gotovo svakom enterijeru. Prvo od čega treba da krenete su boje. Prevladavaju one zemljane, bijele i bež, a u obzir dolaze i smeđa, zelena, boja pijeska i siva.

A uz kombinaciju tih svijetlih boja uvijek možete kombinovati tirkiznu, plavu i crvenu. Pozabavite se i detaljima. Prigušene vintage lampe, mirisne svjećice ili pak sijalice koje možete ostaviti cijele godine i na balkonima i u sobama, a one će biti zaslužne za romantični duh ovog stila.

Hygge

Uređenje doma u skandinavskom stilu posljednjih je nekoliko godina veliki hit, a sinonim za udobnost i jednostavnost je hygge filozofija. S obzirom na to da ćemo zimu provoditi više unutra nego vani, važno je da domove uredimo tako da nam prvenstveno bude udobno.

Hygge je nemoguće prevesti na bilo koji drugi jezik, ali svakako ga možemo poistovjetiti s jednostavnošću, toplinom, ugađanjem sebi i pronalaženjem mira sa samim sobom. Ova filozofija provlači se kroz sve aspekte života, a jedan od njih je i u uređenju enterijera.

Osim dnevne sobe,  važno je kako urediti i spavaću sobu jer ipak u njoj provedemo velik dio dana. Vuna kao prirodan materijal savršena je za grijanje u dugim zimskim noćima, a mekane i udobne jastučnice odlična su podloga za dug i kvalitetan san i odmor nakon stresnog radnog dana. Mekani tepih takođe će pridonijeti hygge atmosferi i za njega vrijedi jednako pravilo što mekši i što jednostavnijeg dizajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije