Kuće i vrt

Pratite nas na Google news

Merdevine - funkcionalan detalj u vašem domu

Merdevine - funkcionalan detalj u vašem domu
Foto: Ilustracija | Merdevine - funkcionalan detalj u vašem domu
N.N.

U uglu vašeg podruma, garaže ili tavana, naslonjene na zid, sigurno stoje neke stare merdevine, klimave i nesigurne, prekrivene flekama boje koje podsjećaju na vrijeme kad su bile od koristi. Ipak, i za njih ima nade.

Ne morate razmišljati o novom čiviluku ili policama, ne morate bušiti keramičke pločice u kupatilu za držače peškira... Možete jednostavno iskoristiti drvene merdevine - u kupatilu možete kačiti peškire, u hodniku jakne ili cipele, u kuhinji krpe i posuđe, u spavaćoj sobi garderobu ili ukrasne detalje... Stare merdevine očistite, pređite šmirgl-papirom i izaberite novu namjenu za njih.

POLICA ZA KNJIGE

Ovakve police za knjige, inspirisane običnim merdevinama mogu se kupiti u prodavnicama namještaja. Ali zašto trošiti novac kada uz malo truda možete sami napraviti ovakav stalak, koji će imati šarm i vrijednost nečega što ste sami stvorili.

VISEĆI MOST ZA TAVE I LONCE

Ako imate dovoljno prostora u kuhinji, volite da kuvate i držite posuđe nadohvat ruke, onda je ova ideja savršena za vas. Iskoristite stare merdevine i uz pomoć čvrstog užeta ili lanca, nekoliko kuka i bušilice napravite viseći most za tave i lonce.

DRŽAČ ZA PEŠKIRE

Svestrane merdevine pronašle su način da budu korisne i u kupatilu. U ovom slučaju obojite ih farbom koja će ih zaštititi od vlage, nađite slobodan kutak za njih i imaćete savršen čiviluk za vaše peškire.

POLICA ZA CVIJEĆE

U prodaji se mogu naći ovakve police namijenjene držanju saksija s biljkama. Uštedite novac i napravite sami identičan držač za vaše kućno cvijeće. Pri tome možete kombinovati saksije s biljkama s drugim dekorativnim predmetima.

NOĆNI ORMARIĆ

Odmaknite se na trenutak od klasičnog uređenja spavaće sobe i iskoristite stare merdevine umjesto noćnog ormarića. Budite bez brige jer ćete na ovakav noćni ormarić moći smjestiti sve što vam je potrebno - lampu, sat, omiljenu knjigu i druge sitnice.

Merdevine možete transformisati u držač za vaše cipele, šalove ili nakit. U kuhinji smjestite na njih posuđe. Okitite merdevine kao jelku za novogodišnju noć i pridružite se onima koji su ekološki osviješteni. Dajte mašti na volju te iskoristite stare merdevine dekorišući svoj dom na zanimljiv i unikatan način.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije