Kuće i vrt

Ove stvari odmah morate izbaciti iz kupatila

Ove stvari odmah morate izbaciti iz kupatila
Foto: N.N. | Ove stvari odmah morate izbaciti iz kupatila
N.N.

Kupatilo nije samo mjesto gde odlazimo da se tuširamo prije spavanja, to je naše malo mjesto relaksacije, SPA zona i komadić kozmetičkog raja u kojem svakodnevno provodimo vrijeme rezervirano samo za uživanje i uređivanje.

Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi. Nered i gomile stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocjen prostor, već su i potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti.

Vrijeme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima i svoje kupatilo ponovno učinite bezbjednim i prijatnim mjestom.

Stare spužve za kupanje

Stare spužvice za kupanje leglo su bakterija koje se su na njima razmnožile zahvaljujući konstantnom pritoku vode.Riješite ih se.

Kozmetika koju niste koristili već godinu dana

Ukoliko određenu kremu ili serum niste taknuli godinu dana, postoji velika vjerovatnoća da nikad i nećete.

Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste s proizvodom koliko toliko stoji nekorišćen  napravili više štete nego koristi.

Kozmetika koja je promijenila teksturu, boju ili miris

Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, sve kozmetičke proizvode koji su promijenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju.

Stare zavjese za tuširanje

Zastori za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na vazduhu odmah nakon korišćenja, trebalo bi često da se mijenjaju. Ukoliko su vam dijelovi zavese već požutjeli od starosti, vrijeme je za promenu.

Lijekovi bez vidljivog roka trajanja

Kutijice lijekova uglavnom nam zauzimaju prostor u medicinskom ormariću pa ih stoga često bacamo odmah čim otvorimo lijek, ali na njima se najčešće nalaze i datumi koji označavaju vrijeme proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ukoliko niste sigurni koliko je star, bolje je da ga zamijenit novom dozom.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije