Kuća i vrt

Viseće police štede prostor

Viseće police štede prostor
Foto: N.N. | Viseće police štede prostor

U sklopu dekorativnih ideja, zidnog dekora i "uradi sam" projekata koji domu pružaju prostraniju vibraciju našle su se viseće police i namještaj koji za svoju podršku koristi zidove.

Posjedovanje visećih polica definitivno staje u ovu sliku, jer one mogu zamijeniti vaše daleko zahtjevnije sisteme svježim dizajnom, koji uopšte ne zahtijeva ni kvadrat podne površine. Stvari samo postaju bolje kada se ovakvi elementi namještaja kreiraju u nekom "uradi sam" projektu kod kuće, što takođe može uštedjeti i nešto novca.

Moderne viseće "uradi sam" police

"Uradi sam" viseće police često se zasnivaju na kanapima ili nosačima za potporu. One mogu biti korištene na različitim zidnim površinama i savršeno se slažu s visećim biljkama, ističući se pokraj stolova u malim prostorijama. Raznovrsne, elegantne i trenutno u punom jeku, viseće police predstavljaju pravi trend.

Kada se radi o "uradi sam" visećim policama, sve što je potrebno jeste nabaviti nekoliko komada drveta i konopca. Većina ovih elegantnih jedinica veoma su jednostavne za kreiranje, a put do lokalne radnje može vam obezbijediti sve što je potrebno za ovakav projekat. Viseće police s kanapima predstavljaju jednu od najjednostavnijih ideja, koja zahtjeva svega nekoliko sati za pretvaranje u realnost i sa dodatnim troškovima farbanja možete osigurati da se uklopi u bilo koju paletu boja vaše dnevne ili spavaće sobe.

Male, okrugle "uradi sam" viseće police dolaze kao još jednostavnije rješenje za male prostore, dok takođe mogu biti korištene i kao stalci za sobne biljke. Bilo da svoj komad kreirate u skandinavskoj praktičnosti ili nesrazmjernom modernitetu, viseće police mogu sadržati sve što vam je potrebno.

Prirodne i interesantne viseće police

Viseće police od prirodnog drveta, mogu predstavljati veoma interesantne komade u svakom smislu. One su unikatne na više načina i pogoduju gotovo svim stilovima, daleko od sterilnih i savremenih domova, a istovremeno su veoma lake za kreiranje. Takođe, možete ih koristi s veoma lijepim noćnim komodama ili stolovima u malim ulaznim dijelovima urbanih stanova.

Ljubav prema koži

Da li ste ikada razmišljali o zamjeni dosadnih i ustaljenih nautičkih kanapa nečim daleko ljepšim i ustaljenijim? Kožne trake dozvoljavaju kreiranje predivnih visećih polica. Baš kao i u slučaju polica koje koriste drvo i kanap, proces kreiranja komada s kožnim elementima ostaje isti, ali umjesto konopaca koristite recikliranu kožu kako biste svoje drvene police postavili na zid ili čak na plafon. U godinama koje koriste teksturni kontrast kao glavnu karakteristiku dizajna, ovakav vid visećih polica predstavlja veoma interesantan dodatak svakoj prostoriji u vašem domu, bilo da se radi o spavaćoj sobi ili kuhinji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije