Kuće i vrt

Pratite nas na Google news

Zavirite u vilu na Bahamima u kojoj je boravila Džeki Kenedi

Zavirite u vilu na Bahamima u kojoj je boravila Džeki Kenedi
Foto: N.N. | Zavirite u vilu na Bahamima u kojoj je boravila Džeki Kenedi
N.N.

Vila na Bahamima, koja je nekada bila u vlasništvu nasljednika imperije kečapa, Džeka Hajnsa, gdje je Džeki Kenedi bila redovni gost, sada se može kupiti po cijeni od 5.5 miliona dolara.

Naime, spektakularna vila na tri sprata, sa pogledom na Lyford Cay golf teren smješten na zapadnom kraju Nju Providens ostrva, dospjela je u vlasništvo Hajns porodice na početku sedamdesetih godina. Prema navodima, tokom zimskog perioda porodica Hajns je konstantno imala goste u svojoj vikendici, uključujući Džeki Kenedi, njenu sestru, Li Radzivel i Slima Aronsa.

Džeki Kenedi bi koristila ovu vilu kao skrovište od konstantne pažnje paparaca, a nakon smrti njenog drugog supruga, Aristotela Onazisa, njene posjete su postale još učestalije. Porodica Hajns je tokom osamdesetih godina sve više vremena provodila u Evropi, pa je Džek Hajns vilu prodao američkom skulptoru, Džonu Saferu i njegovoj supruzi Džoj, koji su bili njeni vlasnici duže od dvadeset pet godina, kada su je prodali porodici iz Nju Orleansa, koja ju je renovirala i dekorisala iznova.

U enterijeru vile nalazi se pet spavaćih soba uz pet kupatila, dok su Džeki i njena djeca, Kerolin i Džon Mlađi, birali sobe na prvom spratu, koji pored spavaćih soba sadrži i privatni dnevni boravak, kuhinju i prostrano dvorište.

I spavaće sobe i dnevni boravak imaju direktan pristup velikom bazenu, koji se proteže duž tri strane kuće. Most iznad bazena vodi prema širokom dvorištu, gdje se nalazi bašta, sa golf terenom. Glavna soba na drugom spratu otvara se prema velikoj natkrivenoj terasi, sa koje se može uživati u pogledu na golf teren, dok će vas spiralno stepenište odvesti do bazena.

Vila je dobila dekor sa ostrvskim vibracijama, uz dosta koralnih i plavih tonova, ispraćenih pletenim komadima namještaja i interesantnim podovima. Uz nevjerovatnu lokaciju i slavnu istoriju, ova vila će se sasvim sigurno vrlo brzo naći u rukama novih vlasnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije