Kuća i vrt

Zimski dekor za uživanje

Zimski dekor za uživanje
Foto: N.N. | Zimski dekor za uživanje

Početak nove godine idealno je vrijeme da sredite svoj dom i učinite da izgleda kao nov. Nisu vam potrebna novčana sredstva, samo malo mašte i volje. Zimski dekor nije teško izvesti, treba vam samo malo prirodnih elemenata, zelenila, obavezne bijele boje i detalja koji pozivaju da se ušuškate i gledate omiljenu seriju. Ostalo je prepušteno vašoj mašti.

Razmjestite namještaj

Najlakši i najjeftiniji način jeste da izvršite preraspodjelu namještaja i da neke dijelove stavite tamo gdje nikada nisu bili ranije. Micanje kauča iz dnevne sobe u kuhinju može napraviti veliku promjenu. Jastuke s kreveta stavite na fotelje i već ste napravili osvježenje.

Čišćenje

Svaka kuća ima stvari koje joj nisu potrebne. Figurice koje skupljaju prašinu po policama, vazne ispunjene umjetnim cvijećem ili stari prekrivači vrlo lako se mogu ukloniti i neće vam nedostajati. Napravite "proljećno" čišćenje početkom godine i započnite 2019. godinu pozitivnom vibracijom.

Reciklirajte stare staklene tegle

Većina domaćica ima desetine praznih tegli koje sakupljaju prašinu, a mogu biti iskorištene u dekorativne svrhe. Stavite cvijeće u njih, svijeće ili školjke. Dobićete unikatan komad kojim ćete ukrasiti sto ili police.

Koristite biljke za dekoraciju

Bilo da uzgajate vlastito cvijeće i bilje ili ih kupujute, one mogu učiniti čuda u izgledu stana. Stavite ga u predivnu vaznu koju ćete ukrasiti bojom.

Prilagodite svjetlo

Svjetlo može igrati veliku ulogu u izgledu sobe, ali rijetko se ko odluči mijenjati ga. Svjetlije sijalice postavite u kuhinju i radnu sobu, a malo zamračenija u dnevnu sobu i terpezariju. U spavaću sobu postavite manje florescentne sijalice.

Razmjestite kućne predmete

Svi predmeti koji se nalaze na policama, malim stolovima i noćnim stolićima u spavaćoj sobi mogu se premjestiti kako bi se izmijenio izgled područja. Knjige možete, umjesto na policu, staviti na stolić uz dvije svijeće, a slično možete učiniti s uokvirenim fotografijama. Promijenite ramove na fotografijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije