Putovanje

Abu Dabi i Dubai najbolji gradovi za zivot na Bliskom istoku

Abu Dabi i Dubai najbolji gradovi za zivot na Bliskom istoku
Foto: Pexels | Abu Dabi i Dubai najbolji gradovi za zivot na Bliskom istoku

Abu Dabi i Dubai su dva vodeća grada po uslovima života na rang listi 27 prestonica na Bliskom istoku i Africi, prema istraživanju Ekonomist Intelidžens Junita (EIU), podružnice britanske izdavačke kuće Ekonomist.

Kako se navodi u analizi, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) je oko 99 odsto ljudi primilo najmanje dvije doze vakcine protiv kovida-19, što je treća najveća stopa u svijetu.

To je pomoglo ovoj zemlji da izbegne potpuna zatvaranja 2021. kao i u dosadašnjem toku ove godine, pa su Abu Dabi i Dubai, dva velika grada u UAE, uglavnom ostali otvoreni za poslovanje još od prvog talasa korone 2020.

Njihov relativno brz oporavak je jedan od razloga zašto se Abu Dabi, sa 77 poena, i Dubai sa 76,8 bodova, nalaze na prvom i drugom mjestu na rang listi EIU najpovoljnijih gradova u pogledu "mogućnosti za život“ na Bliskom istoku i Africi.

Treću poziciju je zauzeo izraelski Tel Aviv sa skorom od 72,3 poena, četvrti je Kuvajt Siti (72,1 bod), a na petom mjestu je Bahrein (71,3 poena).

Na začelju liste, odnosno na 27. poziciji je Damask sa osvojenih 30,7 poena, a ispred njega su Lagos (32,2 boda) i Tripoli (34,2 boda).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije