Putovanje

Advent u Zagrebu vas ove godine očekuje na sedam lokacija

Advent u Zagrebu vas ove godine očekuje na sedam lokacija
Foto: Youtube / Printscreen | Advent u Zagrebu vas ove godine očekuje na sedam lokacija

​Ponovo je stiglo i to doba godine. Druženja s dragim ljudima se zbog brojnih događanja u adventskom periodu sele na poznate gradske ulice, trgove i parkove gdje gastro i muzička ponuda iz godine u godinu postaje sve bolja u Zagrebu. Događanja kreću u srijedu 29. novembra i traju do 7. januara; na Slatkom Zrinjevcu, Fuliranju, Caffe & mačke i drugim adresama vas uz slatke i slane delikatese poznatih šefova čekaju i nastupi brojnih muzičara.

Sve informacije o događanjima tijekom Adventa pronaći ćete u našem vodiču.

Ledeni park

Gdje: Trg kralja Tomislava

Kada: od 2. decembra 2023. do 7. januara 2024.

Šta se događa: Pored klizanja svi posjetioci moći će uživati u dobroj muzici te raznovrsnoj ponudi delikatesa, od tradicionalnih hrvatskih jela do modernih svjetskih ukusa koji će se nuditi u varijanti ulične hrane. Neizostavni su i hladni i vrući napitci kao što su kuvano vino, pančevi, topli kokteli i kraft piva.

Slatki Zrinjevac

Gdje: Trg Nikole Šubića Zrinskog

Kada: od 29. novembra 2023. do 7. januara 2024.

Šta se događa: U okićenom gradskom parku uživajte u čarima božićnog vremena uz slana i slatka jela te prigodna pića. Svi koji žele poseban i originalan božićni ukras ili poklon za dragu osobu moći će ga pronaći na jednom od štandova ručnih radova. Naravno, čekaju vas i prigodni koncerti.

Fuliranje

Gdje: Trg Josipa Jurja Strossmayera

Kada: od 29. novembra 2023. do 7. januara 2024.

Šta se događa: Dobra gastro ponuda neće ni ove godine izostati. Uživati možete u specijalitetima koje će se nuditi u kućicama Izakaya, Institut za kobasice by Mate Janković, Rougemarin, Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Bistro&Pizzeria Public, Good Food, Beg’s Plant Based Streetfood, Ginge Bells, Rakijarnica i dr. U muzičkom dijelu će nastupiti 13 DJ-eva, Connecta, Songkillers, Queen Tribute Band i TBF na dočeku Nove godine.

EU Advent

Gdje: Europski trg

Kada: od 29. novembra 2023. do 7. januara 2024.

Šta se događa: U sklopu gastro ponude gdje će naglasak biti stavljen na održivi način pripreme hrane svoje će specijalitete u humanitarnom projektu Zvijezde kuhaju ponuditi Mario Mandarić. Subotom će posjetiocima zagrebačke kumice pripremati tradicionalna jela kao što su bažulova juha i purica s mlincima. U muzičkom dijelu čekaju vas svirke i koncerti. Za najmlađe tu su lutkarske predstave i radionice.

Baš Naš Advent

Gdje: Trg bana Josipa Jelačića

Kada: od 29. novembra 2023. do 7. januara 2024.

Šta se događa: Praznična ponuda jela poznatih šefova kao što su Melkior Bašić i Vid Nikolić čeka vas na novoj lokaciji. Pripremaće se porchetta, pulled pork na više načina, buncek, ali i slatke fritule s karamelom ili jabukama. Na pozornici će se izmjenjivati DJ-evi Luca Goya, Symart i Yuki. Što se tiče koncerata nastupiće Psihomodo Pop, Songkillers, Daleka obala, Vesna Pisarović, Hiljson Mandela, Albina Grčić i ToMa.

Matoš & mačke

Gdje: Masarykova i Preradovićeva ulica

Kada: od 29. novembar 2023. do 7. januara 2024.

Šta se događa: Pješačka zona u centru grada postaće novo mjesto adventskog okupljanja. Na 10 kućica čekaju vas tradicionalni slatki i slani zalogaji i topli napitci. Muzički repertoar kreće se od jazza i funka do rocka i popa te live izvedbi urbanih bendova među kojima su Toni.Drama, Tom & The Twisters, Louise bend, La papa i drugi.

Fooling Around

Gdje: Esplanade Hotel Zagreb

Kada: od 1. decembra 2023. do 1. januara 2024.

Šta se događa: Na Oleandar terasi vas i ove godine očekuje odličan provod uz vrhunsku hranu koju će spremati Ana Grgić Tomić, Mario Mandarić, Vid Nikolić, Matija Bogdan i drugi, te tople koktele s Bubble bara. Za dobru atmosferu biće zaduženi popularni DJ-evi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije