Putovanje

Ako "pokupite" koronu na Kipru plaćaju troškove za cijelu porodicu

Ako "pokupite" koronu na Kipru plaćaju troškove za cijelu porodicu
Foto: N.N. | Ako "pokupite" koronu na Kipru plaćaju troškove za cijelu porodicu

Ukoliko se odlučite otići na Kipar o, ipak se nadamo kako vaš odmor neće biti besplatan.

U pokušaju privlačenja što većeg broja posjetilaca, Kipar je otišao korak dalje, te će svim posjetiocima iz niskorizičnih zemalja ukoliko kod njih pokupe "koronu", potpuno refundirati troškove ljetovanja!

Ostrvo na istoku Mediterana pripremio je već unaprijed 100 bolničkih kreveta, a sve kako bi mogli brinuti za turiste koji se za vrijeme odmora ovdje zaraze virusom kroona. Naravno, uz brigu za oboljele, uključeni su i troškovi boravka za cijelu porodicu oboljele osobe, pa bi se moglo reći kako su Kiprani, ukoliko neka osoba i oboli ovdje od korone, spremni u potpunosti financirati planirani odmor.

No, kako bi se osigurali da se slučajevi ipak ne pojave, odlučili su uvesti stroge mjere, tako da je na odmoru potrebno paziti na socijalnu distancu, ležaljke će se redovno dezinfikovati i slično. Takođe, cilj je i što veće korištenje beskontaktnih kartica, a svo osoblje u hotelima obvezno je da nosi maske.

Kiparske vlasti od gostiju nešto i traže, a to je ponajprije dokaz da svaki turista barem tri dana prije dolaska na ostrvo nije bio zaražen. Za početak, ove mjere će se od 20. juna primjenjivati na turiste iz 13 zemalja, mada će prilikom dolaska carinici i aerodromsko osoblje nasumično ljudima mjeriti temperaturu.

Inače, u Kipru je tokom pandemije virusa korona zabilježeno nešto manje od hiljadu zaraženih osoba, a 17 ljudi je nažalost izgubilo bitku s opakim virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije