Putovanje

Američko-poljski par otvorio hostel "Polako" u Trebinju

Američko-poljski par otvorio hostel "Polako" u Trebinju
Američko-poljski par otvorio hostel "Polako" u Trebinju

TREBINJE - Američko-poljski par Loren Mosli (25) i Bartek (29) Šudvovski otvorili su u Trebinju prvi hostel, koji su nazvali "Polako", i ubrzano krenuli da privlače goste iz cijelog svijeta.

Oni su prethodno putovali, obilazili i upoznavali gradove, a u Trebinju su prepoznali savršeno mjesto za ostvarenje svoga cilja.

Loren i Bartek već imaju goste iz Francuske, SAD, sa Novog Zelanda i najave za boravak u narednom periodu.

Bartek kaže da su se za naziv "Polako" odlučili jer su na svakom koraku i pri završavanju bilo kog posla čuli riječi: "Polako...sve će biti završeno" te da je to riječ koju je prvu naučio.

On ističe ljubaznost i velikodušnost ovdašnjeg stanovništva koji su doprinijeli da se osjećaju kao na "svom terenu", napominjući da su za početak zadovoljni interesom posjetilaca.

Bartek, koji odlično razumije i govori srpski jezik, kaže da je prvi put u Trebinje došao u februaru ove godine i da je za dva mjeseca završio sve pripreme za otvaranje hostela, a uz pomoć novih prijatelja naučio i jezik.

Iako mu ovaj posao nije stran, jer se i u Poljskoj bavio hotelijerstvom, Bartek napominje da treba puno ljubavi, srpljenja i posvećenosti da bi ideja bila uspješna.

"Na ovim područjima nema hostela, a Trebinje je veoma lijep turistički grad pa se nadam da će oni koji vole domaću i prisnu atmosferu biti naši gosti", navodi on.

Hostel raspolaže sa četiri sobe, odnosno 16 ležajeva, dva kupatila, kuhinjom i velikim dnevnim boravkom .

Loren kaže da u skladu sa nazivom hostela uči srpski jezik, ali da se nada da će uskoro "postići dobre rezultate".

Ona ističe da su upoznali sve znamenitosti Trebinja i da je posebno oduševljena Hercegovačkom Gračanicom na brdu Crkvina, ističući da bi voljela u ovom gradu i da se vjenča, a nije protiv toga da joj i djeca idu u ovdašnje škole.

Loren i Bartek se "žale" da su za nekoliko mjeseci dobili na kilaži, jer ne mogu da odole hercegovačkom siru, roštilju i bureku, a od napitaka izdvajaju kuvanu kafu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije