Putovanje

Amsterdam, grad za svačiji ukus (VIDEO)

Amsterdam, grad za svačiji ukus (VIDEO)
Amsterdam, grad za svačiji ukus (VIDEO)

Amsterdam je muzej na otvorenom, riznica znamenitog istorijskog nasljeđa iz XVII vijeka, nesvakidašnjih građevinskih ostvarenja, uskih fasada različitih boja, 1500 mostova, nebrojanih kanala, čamaca koji plove neprestano...

Ova izuzetno uređena kraljevina, kojom već duže vrijeme vladaju žene, nije bez razloga stjecište turista iz cijelog svijeta, ali i imigranata svih nacija i boja, koji daju poseban pečat zemlji, čiji se najveći dio nalazi ispod površine mora.

Amsterdam je jedan od rijetkih gradova Evrope u kome ćete se najmanje osjećati kao stranac, jer ovdje živi više od 180 nacija. U gradu ima više od pedeset muzeja, a najpopularniji su "Stedelijk“, Muzej savremene umjetnosti, "Van Gog" sa stalnom postavkom, Muzej voštanih figura "Tiso" i originalna pivara "Hajneken". Izbor je nevjerovatan i kako god doživljavali umjetnost, u Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći muzej koji će zadovoljiti vaš ukus.

Noćni život u Amsterdamu predstavlja pravi izazov. Postoji više od pedeset bioskopa, pozorišta, u kojima se predstave igraju i na engleskom jeziku, a koncerti klasične muzike se izvode u prelijepim, osvijetljenim, parkovima.

Idealno mjesto za šetnju je pored rijeke Amstel. Za večernju zabavu posjetite barove u dijelu grada pod nazivom Jordan. Lokacije koje biste takođe trebali obići u Amsterdamu su Rajks muzej i stadion Ajaksa...

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije