Putovanje

Andrićgrad nezaobilazna destinacija za turiste

Andrićgrad nezaobilazna destinacija za turiste
Foto: Arhiva | Andrićgrad nezaobilazna destinacija za turiste

​Turistički kompleks Andrićgrad i ove godine nezaobilazna je destinacija za turiste iz regiona, a ugostiteljski i smještajni kapaciteti tokom ljetne sezone bilježili su porast broja turista.

Dragana Neđić, zaposlena u Andrićgradu, rekla je za Srnu da je ove godine veliki broj gostiju iz regiona, a najviše iz Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije i da su nezaobilazne ture brodom iz Perućca do Andrićgrada.

"Ljetna sezona je bila izuzetno dobra, turisti su obilazili znamenitosti u Andrićgradu, iskoristili lijepo vrijeme za fotografisanje pred muralima i spomenicima, te šetnju ulicama ovog kompleksa. Veliki broj gostiju koristio je usluge u ugostiteljskim objektima i tražilo se mjesto više", istakla je Neđićeva.

Ona je naglasila da je Andrićgrad prepoznatljiv na svjetskim turističkim mapama i da su posjete prisutne tokom cijele godine, ali najviše zabilježenih turista je za vrijeme godišnjih odmora, odnosno u ljetnoj sezoni.

"Obilježavanje Vidovdana i Međunarodni festival folklora doprinijeli su boljoj posjećenosti Andrićgrada, a ove godine ugostili smo i nobelovca Petera Handkea što je takođe imalo veliki značaj za sam Andrićgrad i sve posjetioce", dodala je Neđićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije