Putovanje

Bizarna priča o napuštenom zabavnom parku (VIDEO)

Bizarna priča o napuštenom zabavnom parku (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Bizarna priča o napuštenom zabavnom parku (VIDEO)

​Tivoli World u Benalmadeni, Španija, otvorio je svoja vrata davnih sedamdesetih i privlačio posjetioce iz raznih dijelova svijeta. Međutim, kad je pandemija Kovid-19 pogodila sve neesencijalne kompanije, uključujući tematske parkove, bili su prisiljeni zatvoriti svoja vrata širom Iberijskog polustrva.

Iako su vlasnici parka prvobitno nadali da će se ponovo otvoriti nakon pandemije, što se na kraju dogodilo, ali samo na kratko. Tivoli World je uspio ponovo otvoriti, ali je trajao samo nekoliko mjeseci prije nego što je konačno zatvoren 2021., ostavljajući iza sebe potpuno funkcionalan tematski park koji se nije isplatio, piše "LADbible".

Umjesto propadanja, Tivoli World ostao je u izvrsnom stanju zbog čudne pravne rupe koja je rezultirala time da je osoblje i dalje bilo zaposleno u parku. Prema "Euro Weekly News", 87 članova osoblja našlo se u neizvjesnosti jer im ugovor nije dopuštao traženje posla negdje drugo, iako park nije bio otvoren.

S obzirom na to da radnici nisu formalno otpušteni, odlazak iz parka značio bi gubitak prava na naknadu ili osiguranje za nezaposlenost, ali i dalje su bili obavezani ostati iako park nije bio u funkciji. Neki od radnika i dalje su se pojavljivali kako bi obavljali svoje dužnosti u parku kako bi ispunili svoje radno vrijeme, što je rezultiralo time da je park izgledao netaknuto uprkos zatvaranju.

Gradonačelnik Benalmadene, Huan Antonio Lara, obećao je preuzeti park od vlasnika i ponovo ga otvoriti, izjavivši da je cilj ponovno otvaranje Tivoli Worlda kao zabavnog parka.

Zamjenik gradonačelnika Presi Aguilera izjavio je da je strani investitor zainteresovan za park te da grad razmatra ponude za preuzimanje, prenosi "Klik".

Naglasio je da se prostor mora koristiti isključivo za zabavni park te da će grad preduzeti korake kako bi to osigurao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije